Logo Noord-Holland
Provinciaal Inpassingsplan Aanpassing Geluidzones Westpoort en HoogTij en Besluiten hogere waarden industrielawaai Westpoort, Noord-Holland

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken hierbij bekend dat Provinciale Staten van Noord-Holland het Provinciaal Inpassingsplan ‘Aanpassing Geluidzones Westpoort en HoogTij’ op 2 maart 2015 ongewijzigd ten opzichte van het ontwerp inpassingsplan hebben vastgesteld.

Het Provinciaal Inpassingsplan ziet op de wijziging van de geluidzones van twee industrieterreinen in het Noordzeekanaalgebied. Het gaat om de industrieterreinen Westpoort (gemeente Amsterdam) en HoogTij (gemeente Zaanstad). Het inpassingsplan is gemeentegrensoverschrijdend. Door de wijziging van de geluidzones ontstaat er meer geluidruimte voor bedrijfsactiviteiten in het gebied. Dit zorgt ervoor dat het gebied op termijn aantrekkelijk blijft voor de vestiging en uitbreiding van bedrijven. Daarnaast wordt een gedeelte van de Sloterdijken te Amsterdam gedezoneerd. Het aanpassen van de geluidzones Westpoort en HoogTij is een uitwerking van de visie Noordzeekanaalgebied 2040.

Tevens maken Gedeputeerde Staten bekend dat zij in samenhang met het genoemde inpassingsplan twee hogere waarden besluiten geluid Westpoort, op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, hebben vastgesteld. Het eerste besluit (kenmerk 520443/520446) is vastgesteld op 20 januari 2015 en het tweede (aanvullende) besluit is vastgesteld op 26 februari 2015 (520130/567572).

Ter inzagelegging

Het vaststellingsbesluit Inpassingsplan Aanpassing Geluidzones Westpoort en HoogTij, de besluiten hogere waarden Westpoort en bijbehorende stukken liggen voor iedereen ter inzage vanaf 12 maart 2015 voor een periode van zes weken bij:

www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.9927.IPGELCONWPRTHT2014-VG01.dgn)

de website van de provincie Noord-Holland

de provincie Noord-Holland, Kleine Houtweg 18, te Haarlem, op afspraak tel. 023-5144038 of 023 5143331.

de gemeente Amsterdam: voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

de gemeente Zaanstad, via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075 of via www.zaanstad.nl

de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, afdeling Ruimte, Haarlemmerstraatweg 51, 1165 MJ Halfweg, op werkdagen van 8.15 uur tot 12.15 uur.

het Havenbedrijf Amsterdam NV, De Ruijterkade 7, te Amsterdam

Beroep instellen Inpassingsplan

Gedurende de inzagetermijn van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling van het Inpassingsplan Aanpassing Geluidzones Westpoort en HoogTij beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp Inpassingsplan Aanpassing Geluidzones Westpoort en HoogTij hebben ingediend. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend op het ontwerp Inpassingsplan Aanpassing Geluidzones Westpoort en HoogTij, kunnen ook beroep instellen.

Beroep instellen Besluiten Hogere waarden Westpoort

Gedurende de inzagetermijn van zes weken kan tegen de besluiten hogere waarden industrielawaai Westpoort worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het betreffende ontwerp besluit hebben ingediend. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend op het ontwerp besluit kunnen ook beroep instellen.

Adressering beroepschriften

Beroepschriften tegen het besluit tot vaststelling van het Inpassingsplan Aanpassing Geluidzones Westpoort en HoogTij en tegen de besluiten hogere waarden Westpoort dienen te worden gericht aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie hierover staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Voorlopige voorziening

Indien -gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist- kunnen belanghebbenden die beroep hebben ingesteld aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Verzoekschriften dienen te worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het Inpassingsplan Aanpassing Geluidzones Westpoort en HoogTij is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit onder andere dat het voor appellanten niet mogelijk is een pro forma beroepschrift in te dienen. Appellanten zijn gehouden om binnen de beroepstermijn de gronden van hun beroep in te dienen.

Meer informatie

Voor meer informatie over het inpassingsplan of de procedure kunt u tijdens werkdagen bellen met mevr. M. van der Klugt, via 023 514 33 91 of per mail asperenm@noord-holland.nl.

Naar boven