Gemeente Ede - Verkeersbesluit carpoolterrein - N224 in Ede
Logo Ede
810569
College van burgemeester en wethouders
Overwegingen ten aanzien van het besluit
De carpoolplaats aan de noordzijde van de N224 is verwijderd om de terreininrichting voor woningbouwlocatie Kernhem B mogelijk te maken. De gemeente Ede wil deze carpoolplaats terugbrengen aan de zuidzijde van de N224, ter hoogte van de Torenveld. Deze nieuwe parkeerplaats ligt dicht bij de afrit 2 Ede Noord van de A30. De carpoolplaats wordt aangelegd met een capaciteit van 40 parkeerplaatsen en uitgerust met een in- en uitrit ten behoeve van de aangrenzende woning. Twee parkeerplekken op het carpoolterrein worden voorzien van oplaadplekken voor elektrische auto's. Verder is de kruising van de N224, ter hoogte van de carpoolplaats, aangesloten op nieuwe woningbouw van Kernhem B, inclusief (brom)fietseroversteek. Gelet op het verzekeren van de veiligheid op de weg, het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, het verbeteren van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het verbeteren van het milieu, is het noodzakelijk om overeenkomstig bijgevoegde tekening verkeersmaatregelen te nemen.
BESLUIT
Overeenkomstig bijgevoegde tekening de volgende verkeersmaatregelen in te stellen:
- het aanleggen van een carpoolplaats en daarbij het bord E13 uit het RVV 1990 bijlage I plaatsen;
- de kruising van de N224, ter hoogte van de carpoolplaats, ontsluiten op Kernhem B en daarbij de borden B6, inclusief voorrangsdriehoeken en blokmarkering, en G12a en G13b uit het RVV 1990 bijlage I te plaatsen;
- twee parkeerplaatsen op de carpoolplaats te bestemmen voor het opladen van elektrische auto's door de plaatsing van de borden E4 RVV bijlage I met als onderbord "opladen elektrische auto's".
 
Ter inzage
Het besluit en daarbijhorende tekening liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu, Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 336.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Jacobs van het cluster ROG, (0318) 680 391.

Ede, 4 maart 2015

Burgemeester en wethouders,

Namens deze,

Harriette Campen

afdeling Beleid Infrastructuur & Milieu

Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Tegen dit besluit kan door een belanghebbende binnen 6 weken na bekendmaking een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Ede, Postbus 9022 , 6710 HK in Ede.
De indiener van het bezwaarschrift kan, tegen betaling, als onverwijlde spoed dat - gelet op betrokken belangen - vereist, tevens een voorlopige voorziening aanvragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Ede. Adres: Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Een afschrift van het bezwaarschrift moet u meesturen.
Naar boven