Logo Zandvoort
Bestemmingsplan ‘Strand en Duin’ (partiële herziening), Zandvoort

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zandvoort maken bekend dat overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening het bestemmingsplan “Partiële herziening bestemmingsplan Strand en Duin” op 16 december 2014 door de gemeenteraad van Zandvoort is vastgesteld.

Aanleiding:

Het bestemmingsplan “Strand en Duin” is vastgesteld op 27 november 2008 en goedgekeurd door gedeputeerde staten van Noord-Holland op 8 juni 2009. Het bestemmingsplan is op 7 augustus 2009 in werking getreden.

Dit bestemmingsplan bevat o.a. planregels betreffende het bouwen van bouwwerken geen gebouwen zijnde in de zeereep in het belang van de waterkering.

In dit bestemmingsplan zijn echter geen bepalingen opgenomen ten aanzien van het peil, waarvan de bouwhoogte van deze bouwwerken gemeten dient te worden. Dit impliceert, dat deze bouwwerken in juridische zin boven het niveau van de boulevard kunnen worden gerealiseerd. Om deze mogelijke ontwikkeling tegen te gaan wordt in deze partiële herziening de maximale bouwhoogte van 8 meter gemeten vanaf het strandniveau van maximaal 4,5 meter N.A.P.

Artikel 12 van het bestemmingsplan wordt aangevuld door de bouwhoogte van deze bouwwerken te relateren aan het peil van 4,5 meter N.A.P.

Ter inzage:

Het vastgestelde bestemmingsplan bestaande uit toelichting en planregel ligt vanaf 5 januari 2015 gedurende zes weken ter visie:

  • Gedurende de openingstijden bij de centrale balie in het raadhuis, Swaluestraat 2 te Zandvoort;

  • Op de website van de gemeente Zandvoort (onder inwoner/bouwen en wonen/ bestemmingsplannen)

Beroep

Een belanghebbende kan gedurende de terinzagelegging (beroepstermijn) beroep instellen tegen de vaststelling van deze partiële herziening van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen tijdige zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als voor een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de genoemde afdeling van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven