Logo Doesburg
Vaststelling bestemmingsplan ‘Meipoortstraat 76’, Doesburg

De gemeenteraad van Doesburg geeft, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, kennis van de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Meipoortstraat 76’ (NL.IMRO.0221.BPL14006HBI-VA01) in haar vergadering van 26 februari 2015.

Bij de gemeente Doesburg is het verzoek binnengekomen om het pand aan de Meipoortstraat 76 te Doesburg als woonhuis te gaan gebruiken. In het vigerende bestemmingsplan ‘Binnenstad Doesburg’ heeft het pand de bestemming ‘Kantoor’. Om het hele pand te kunnen gebruiken als woonhuis is het noodzakelijk om het bestemmingsplan te herzien. Voorliggend bestemmingsplan voorziet hierin. Naast de bestemmingswijziging wordt met voorliggend bestemmingsplan ook voorzien in een uitbreiding van de woning met een garage en een vrijstaand bijgebouw.

Terinzagelegging

Met ingang van 12 maart tot 23 april 2015 ligt een analoog exemplaar van het bestemmingsplan (bestaande uit een verbeelding, voorschriften, toelichting en bijlagen), het raadsbesluit inclusief de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Philippus Gastelaarsstraat 2.

Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur, desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien.

Het juridisch bindende bestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen via de gemeentelijke website.

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen de hiervoor genoemde besluiten door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht, een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres zie bovenstaand). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Doesburg, 11 maart 2015.

G.H.W. Noordewier, waarnemend burgemeester

C.W.W. van den Berg, gemeentesecretaris

Naar boven