lOGO hILLEGOM
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 3e Loosterweg 130 e.o. (beroep), Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken op grond van artikel 3.8 en afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 19 februari 2015 het bestemmingsplan "3e Loosterweg 130 e.o." gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied en inhoud van het plan

Het bestemmingsplan 3e Loosterweg 130 e.o. ziet op het slopen, saneren en terugbrengen tot bollengrond van het bouwvlak 3e Loosterweg 126 en het mogelijk maken van de realisatie van twee compensatiewoningen naast 3e Loosterweg 130.

Het bestemmingsplan is bij de vaststelling op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Naast verduidelijkingen in de Toelichting betreft dit:

  • Om de oriëntatie van de woningen nauwkeuriger vast te leggen, zijn op de verbeelding 2 afzonderlijke bouwvlakken opgenomen.

  • Op de verbeelding is de regionale watertransportleiding inclusief de belemmeringenstrook opgenomen.

  • Op de verbeelding is de woonbestemming over het bestaande pad verwijderd.

  • Op de verbeelding is de gevellijn opgenomen.

  • In de regels is in artikel 5.2 onder c opgenomen dat er per bouwvlak 1 woning mag worden gerealiseerd.

  • Artikel 10 uit het ontwerpplan is vervangen door een nieuw artikel 9.3, waarin een regeling wordt opgenomen die inhoudelijk vergelijkbaar is met de regeling in de bouwverordening.

  • In artikel 5.2 onder d is geregeld dat in de gevellijn, de voorgevel dient te worden gebouwd.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 5 maart tot en met 15 april 2015 (zes weken) voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Hoofdstraat 115 in Hillegom en elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de gemeentelijke website www.hillegom.nl. Via Inwoners/bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen komt u bij bestemmingsplan 3e Loosterweg 130. Hier vindt u ook een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Mogelijkheid van beroep/voorlopige voorziening

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, o.v.v. "beroepschrift bestemmingsplan 3e Loosterweg 130 e.o. Hillegom"). Van deze mogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het plan heeft aangebracht.

Dit beroepschrift moet worden ingediend binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit;

  • een opgave van de redenen waarom u zich met het besluit niet kunt verenigen.

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven