Logo Amsterdam - West
Vaststelling bestemmingsplan ABC-gebouw Nieuwpoortstraat

Kennisgeving

Vaststelling bestemmingsplan ’ABC- gebouw Nieuwpoortstraat’, vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 11 februari 2015, het bestemmingsplan ‘ABC-gebouw Nieuwpoortstraat’ vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of een uitwerking van regels te stellen.

Bij besluit van 13 januari 2015 hebben burgemeester en wethouders van Amsterdam op grond van de Wet geluidhinder besloten tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in deze wet.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ABC-Gebouw Nieuwpoortstraat bestaat uitsluitend uit de bestaande bebouwingscontouren van het ABC-Gebouw aan de Nieuwpoortstraat 82-98. Doel van het bestemmingsplan is het ABC-gebouw in de bestaande bebouwingscontouren te herontwikkelen ten behoeve van 100 tot 150 woningen in de tweede en hogere bouwlagen. Daarbij wordt op het gebouw één extra, vijfde bouwlaag gerealiseerd. In de eerste bouwlaag wordt het bestaande gebruik als bedrijfsverzamelgebouw en parkeren gehandhaafd.

Hogere waarden

De voorkeurswaarden voor wegverkeerslawaai zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden overschreden vanwege de Haarlemmerweg, Nieuwpoortstraat en de Den Brielstraat.

De voorkeurswaarden voor industrielawaai zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden overschreden vanwege Westpoort.

Omdat geluid reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan ‘ABC-gebouw Nieuwpoortstraat’, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met bijbehorende stukken ter inzage van 26 februari 2015, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, op het volgende adres:

Stadsdeel West, Bos en Lommerplein 250, Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.west.amsterdam.nl>.

Het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via:http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1302BPSTD-VG01

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 27 februari 2015 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Ingevolge artikel 145 van de Wgh vangt de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling hogere waarden aan met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Tegelijk met het bestemmingsplan ligt daarom het besluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage.

Een belanghebbende kan met ingang van 27 februari 2015 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen.

Een beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Crisis en herstelwet

Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit/treden /de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 25 februari 2015

burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven