Beschikking Wet openbaarheid van bestuur, Rijkswaterstaat (Landelijk Meldpunt Afvalstoffen)

Kennisgeving

Bij beschikking d.d. 13 februari 2015 van de Minister van Infrastructuur en Milieu is besloten de opgevraagde gegevens openbaar te maken in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

De beschikking heeft betrekking op de afgegeven hoeveelheden afvalstoffen per Euralcode van alle bedrijven in Nederland. Dit op basis van ingenomen (en gemelde) hoeveelheden bij meldingsplichtige verwerkers. Deze gegevens betreffen het (meld)jaar 2014.

Deze afvalstoffen zijn afgegeven aan een inrichting, vallende onder de Reikwijdte van het Besluit melden van bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen. De meldingsplichtige inrichting meldt de ontvangsten van de afvalstoffen bij het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen. Het verzoek betreft het afval, wat is afgegeven door alle ontdoeners (inclusief naam-, adres en woonplaatsgegevens) in Nederland, zonder daarbij te vermelden wie het afval heeft ontvangen (en heeft gemeld).

Derdebelanghebbenden bij de beschikking kunnen binnen twee weken na de datum van publicatie bezwaar maken conform artikel 6, vijfde lid van de Wob tegen de openbaarmaking van de gevraagde gegevens en bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Derdebelanghebbenden kunnen het bezwaarschrift sturen aan Rijkswaterstaat, Corporate Dienst/Bestuurlijk Juridische Zaken en Vastgoed, postbus 2232, 3500 GE Utrecht onder vermelding van “bezwaar” op de enveloppe en op het bezwaarschrift.

Indien bezwaar is gemaakt kunnen derdebelanghebbenden het verzoek om voorlopige voorziening sturen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat geval treedt de beschikking pas in werking zodra op dit verzoek is beslist.

Voor nadere informatie met betrekking tot de beschikking kunt u zich wenden tot de heer R. Schoonenberg, telefoon 088 – 602 59 69.

Naar boven