Ontwerpbestemmingsplan Zandstraat 14a

Logo Oisterwijk

Na een opmerking van de Provincie Noord-Brabant is de publicatie gewijzigd, zodat hieruit duidelijk blijkt dat er een voornemen is om een verzoek tot herbegrenzing van de Ecologische hoofdstructuur in te dienen bij Gedeputeerde Staten.

Plangebied en doel

Aan de Zandstraat 14a is een aannemingsbedrijf gevestigd. De huidige inrichting, vorm en grootte van het bestemmingsvlak van dit bedrijf zijn niet toereikend voor een optimale bedrijfsvoering. Vandaar dat een bestemmingsplanherziening nodig is, waarbij het bestemmingsvlak van vorm wordt veranderd en wordt vergroot met 1.341 m2. De activiteiten worden niet uitgebreid. Het bedrijf wordt beter landschappelijk ingepast en er vindt een versterking van de landschappelijke kwaliteiten en natuur plaats.

Voornemen verzoek herbegrenzing Ecologische hoofdstructuur

De vormverandering en vergroting van de bedrijfsbestemming vindt voor een gedeelte plaats in de Ecologische hoofdstructuur (EHS), zoals opgenomen in de Verordening ruimte 2014. Vandaar dat we het voornemen hebben om een verzoek tot herbegrenzing in te dienen bij Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant, conform artikel 5.5 en artikel 36.5 van de Verordening Ruimte 2014. Bij dit verzoek tot herbegrenzing hoort een compensatieplan, waarin is beschreven op welke wijze de compensatie van de EHS plaats vindt. Dit compensatieplan is te vinden in de bijlagen van het bestemmingsplan.

Ter inzage ontwerpbestemmingsplan

Op 24 november 2015 heeft het college besloten om in te stemmen met het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan Zandstraat 14a (NL.IMRO.0824.BPZandstraat14a-ON01). Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 4 december 2015 tot en met 14 januari 2016, gedurende zes weken, ter inzage. Het compensatieplan ligt, vanwege de gewijzigde publicatie, tot en met 28 januari 2016 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen ingezien worden:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • door de bestanden te downloaden op de website van de gemeente Oisterwijk: http://oisterwijk.nl/verhuizen-en-verbouwen/bestemmingsplannen.html;

  • bij de Centrale Publieksbalie in het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. U kunt hiervoor terecht op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, op donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. U kunt het ontwerpbestemmingsplan op deze momenten alleen inzien, als u er vragen over wilt stellen kunt u een afspraak maken.

Indienen zienswijze

U kunt tot en met 14 januari 2016 een zienswijze op het bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. U kunt tot en met 28 januari 2016 een zienswijze op het voornemen tot het verzoek om EHS herbegrenzing indienen bij de gemeenteraad. De zienswijzen kunnen (bij voorkeur) schriftelijk via Postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk ingediend worden, of anders mondeling bij de behandelend ambtenaar.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de behandelend ambtenaar, te bereiken via telefoonnummer: 013 529 13 11.

Naar boven