Vijverberg Zuid - 2015 (fase vastgesteld)

Logo Doetinchem

Vanaf 24 december 2015 ligt het bestemmingsplan Vijverberg Zuid - 2015 zes weken ter inzage.

Inzage

U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Bij het raadplegen van deze bestanden hebt u een gml-viewer nodig. De tekst die u kunt plakken in de geopende viewer is: http://bestemmingsplan.doetinchem.nl/plannen/NL.IMRO.0222.R03H010A-0002/NL.IMRO.0222.R03H010A-0002/NL.IMRO.0222.R03H010A-0002.gml

Fase vastgesteld

Voor het plangebied Vijverberg Zuid te Doetinchem is een nieuw verkavelingsplan opgesteld. Dit verkavelingsplan komt niet 1 op 1 overeen met het geldende bestemmingsplan Vijverberg Zuid - 2011. Er is hiervoor dan ook een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Het nieuwe bestemmingsplan heeft een meer globale opzet, wat betekent dat de belangrijkste uitgangspunten voor het plangebied in het bestemmingsplan zijn aangegeven.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan zoals dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld in zijn vergadering van donderdag 17 december 2015.

De wijziging behelst een regel uit het bestemmingsplan die de minimale afstand van 5 meter aangeeft welke moet worden aangehouden vanaf het hoofdgebouw tot aan de voorste bouwperceelsgrens. Deze afstand is gewijzigd naar 4 meter wat de afstand in het vorige bestemmingsplan was.

Het raadsbesluit ligt eveneens ter inzage.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen de gestelde termijn (t/m 3 februari 2016) tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen. Een beroepschrift heeft evenwel geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in principe in werking treedt daags na afloop van bovengenoemde beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Kosten

Voor zowel beroep als verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via www.raadvanstate.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentewinkel, telefoonnummer (0314) 377 377.

Naar boven