Verkeersbesluit geslotenverklaring voor vrachtauto’s op de Bareveldstraat, gedeelte tussen de K.J. de Vriezestraat en de weg Bareveld, van 04.00 uur tot 08.00 uur. Vastgestelde beleidsregels en uitvoeringsregels ontheffingen Verkeersbesluit Bareveldstraat.

Logo Veendam

 

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij een verkeersbesluit hebben genomen voor het instellen van een geslotenverklaring voor vrachtauto’s op de Bareveldstraat, gedeelte tussen de K.J. de Vriezestraat en de weg Bareveld, van 04:00 uur tot 08:00 uur. Hiermee wordt beoogd de (geluids)overlast die bewoners van het betreffende gedeelte van de Bareveldstraat ondervinden van hier in de vroege ochtenduren langsrijdende vrachtauto’s te voorkomen.

Het aan dit besluit ten grondslag liggende ontwerp besluit heeft van donderdag 4 juni tot donderdag 16 juli 2015 voor een ieder ter inzage gelegen in het gemeentehuis. Belanghebbenden zijn daarbij in de gelegenheid gesteld om op het ontwerp verkeersbesluit te reageren. Dit heeft geleid tot een aantal schriftelijke reacties met zienswijzen. Alle ontvankelijke reacties zijn in de Nota Inspraak samengevat, genummerd en van commentaar voorzien. De nota ligt bij de stukken ter inzage.

Mede op basis van de ontvangen inspraakreacties is het nu voorliggende verkeersbesluit genomen. In dit verkeersbesluit is  expliciet de mogelijkheid van het verkrijgen van ontheffing van de geslotenverklaring opgenomen. Het betreffende verkeersbesluit en de bijbehorende stukken kunt u vanaf 24 december 2015 tot 4 februari 2016 inzien in het gemeentehuis van Veendam op werkdagen tijdens kantooruren alsmede buiten kantooruren volgens telefonische afspraak, tel. 0598 652222.

De criteria waaronder belanghebbenden eventueel voor een ontheffing in aanmerking kunnen komen zijn vastgelegd in de door het college vastgestelde “Beleidsregels ontheffingen Verkeersbesluit Bareveldstraat”. De vastgestelde beleidsregels  liggen eveneens bij de stukken ter inzage en treden in werking zodra het verkeersbesluit inwerking is getreden.

 

 

Beroep

Tegen het verkeersbesluit kan binnen zes weken na de eerste dag van ter inzage legging beroep worden ingesteld door degenen die in een eerdere fase zienswijzen naar voren hebben gebracht en belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen in te brengen. Het besluit treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken.

Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Nederland locatie Groningen, (Postbus 150, 9700 AD Groningen). U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD of eHerkening). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Tegen de beslissing van de rechter kan eventueel nog beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Ieder die beroep instelt kan vragen haar/zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

 

 

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Als u vindt dat u hierdoor in uw belangen wordt geschaad, kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de President van de Rechtbank Noord-Nederland locatie Groningen (Postbus 150, 9700 AD Groningen). Als u zo’n verzoek indient moet u tegelijkertijd een beroepschrift indienen. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd, treedt het besluit pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Naar boven