Verleende omgevingsvergunning realisatie Dairy Breeding Center aan de Brédyk 32 in Wirdum

Logo Leeuwarden

Van donderdag 31 december 2015 tot en met donderdag 11 februari 2016 ligt de verleende omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3° van de Wabo voor de realisatie van het Dairy Breeding Center aan de Brédyk 32 in Wirdum met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

De projectlocatie is gelegen aan de noordwestkant van Wirdum en is gelegen aan de Brédyk. De betreffende locatie is kadastraal bekend onder gemeente Wirdum, sectie E, nummers 66, 67, 68, 76 en 77.

Ontwikkeling

Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend door CRV voor het oprichten van een Dairy Breeding Center aan de Brédyk 32 in Wirdum. CRV wil haar Delta-Nucleus fokbedrijf en bijbehorende kernfokactiviteiten concentreren op een locatie. Kern van het Delta-Fokprogramma is Delta-nucleus, waarin CRV beoogt de beste vrouwelijke fokdieren van Europa bij elkaar te brengen. Die worden ingezet als stiermoeders. Het produceren van stieren uit deze stiermoeders gebeurt momenteel op het nucleusbedrijf in Terwispel. Dit laboratorium en het laboratorium in Harfsen vervullen een belangrijke rol in de bijbehorende embryoproductie. Deze activiteiten worden gebundeld op onderhavige locatie in Wirdum.

De bestaande bedrijfsgebouwen worden gesloopt op het karakteristieke voorhuis na en er wordt circa 17.500 m² aan bebouwing en/of verharding opgericht.

Inzage

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • via de websites:

  • http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0080.01002OGV10-VG01

  • www.leeuwarden.nl/ruimtelijke-plannen

Beroep

Bent u het niet eens met deze verleende omgevingsvergunning? Dan kunt u beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt alleen beroep instellen:

  • van vrijdag 1 januari 2016 tot en met donderdag 11 februari 2016

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven