Vaststelling bestemmingsplan Reparatieplan Vijverwijk-Burg. de Kuijperlaan, herziening locatie Bernhoven

Logo Veghel

 

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Reparatieplan Vijverwijk-Burg. de Kuijperlaan, herziening locatie Bernhoven, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 17 december 2015 is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Ottenstraat 4, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan Reparatieplan Vijverwijk-Burg. de Kuijperlaan, herziening locatie Bernhoven elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE01aa010000BP2015-VG01.

 

Als gevolg van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 15 april 2015 (nr. 201401905/2/R6) is in het bestemmingsplan 'Vijverwijk-Burg de Kuijperlaan, herziening locatie Bernhoven' het bouwvlak voor 'erf' en 'tuin' binnen de bestemming 'Wonen' vernietigd. Onderhavig bestemmingsplan betreft een reparatie van de digitale verbeelding van het geldende bestemmingsplan.

 

De locatie van het voormalig ziekenhuis Bernhoven aan Burgemeester de Kuijperlaan in Veghel wordt na sloop van het voormalige ziekenhuis opnieuw ingericht met 35 woningen vrijstaand en twee-onder-een-kap, 12 aaneengebouwde woningen en een zorgcomplex met ruimte voor 36 zorgeenheden, 62 zorgwoningen en maatschappelijke voorzieningen.

 

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • -

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen.

     

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

 

U kunt contact opnemen met de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

 

Veghel, 30 december 2015

Burgemeester en wethouders van Veghel

Naar boven