KENNISGEVING Voornemen voorbereiding bestemmingsplan 2e Partiële herziening Kadoelen-Oostzanerwerf III

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om een partiële herziening van het bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied Kadoelen-Oostzanerwerf . Dit gebied ligt bevindt zich in het noordwestelijk gedeelte van het Stadsdeel Noord. Het plangebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door het Vikingpad en sportpark Kadoelen, aan de noordzijde door de ringweg A10, aan de westzijde door het knooppunt Coenplein en het Coentunnel-circuit en aan de zuidzijde door Dierenriem, de Kometensingel en het Zijkanaal I.

De 2e Partiële herziening van het bestemmingsplan Kadoelen-Oostzanerwerf III heeft als doel om de regeling voor het parkeren in verschillende bestemmingen, o.a. Wonen 1 en Tuin 1, aan te passen. Parkeervoorzieningen worden slechts mogelijk worden gemaakt ten behoeve van de hoofdfuncties en zijn niet langer als zelfstandige functie toegestaan.

Aangezien het bestemmingsplan een relatief kleine wijziging betreft, is besloten in dit stadium van de procedure af te zien van het ter inzage leggen van de stukken en het bieden van gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen. Tevens is besloten om af te zien van de mogelijkheid om een onafhankelijke instantie in de gelegenheid te stellen advies uit te brengen over het voornemen.

In een later stadium zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen geboden. Te zijner tijd wordt dat bekend gemaakt.

Amsterdam, 23 december 2015

burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven