Project De Kroonheuvel, Ommeren

Logo Buren

Met betrekking tot dit project liggen een aantal stukken ter inzage. Hieronder vind u de toelichting op de betreffende stukken.

Het project betreft de bouw van 22 woningen op de plek van het gebouw van de voormalige discotheek ‘De Roskam’ en de bijbehorende parkeerplaats mogelijk. De locatie ligt aan de Dokter Guepinlaan op de hoek met de Ommerenveldseweg.

Ontwerpbestemmingsplan De Kroonheuvel, Ommeren

Het ontwerpbestemmingsplan De Kroonheuvel, Ommeren ligt ter inzage. Het bestemmingsplan biedt de juridische regeling om het project mogelijk te maken.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan De Kroonheuvel, Ommeren is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis – en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

Beeldkwaliteitsplan

Voor het project stelden we een beeldkwaliteitsplan op. Deze maakt deel uit van het bestemmingsplan. In het beeldkwaliteitsplan staan de specifieke toetsingscriteria waaraan het uiteindelijke bouwplan moet voldoen. Het beeldkwaliteitsplan vormt de basis voor de welstandtoetsing bij toekomstige vergunningaanvragen en geldt als (gedeeltelijke) herziening van de welstandsnota.

Aanvullende anterieure overeenkomst

Voor het project sloten burgemeester en wethouders onlangs een aanvullende anterieure overeenkomst met de initiatiefnemer van het project, Handel en Adviesburo Nerbenta B.V.

De initiatiefnemer is van plan de gronden, te gebruiken voor het realiseren van in totaal tien vrijstaande woningen, twee geschakeld vrijstaande woningen, zes twee-onder-één-kapwoningen en vier rijwoningen met de daarbij behorende voorzieningen (waaronder ook parkeerplaatsen en wadi’s).

De overeenkomst regelt het kostenverhaal van de inzet van de gemeente, de aanleg van de openbare voorzieningen en de realisatie van de woningbouw.

Hoe kunt u de stukken inzien?

Zowel het ontwerpbestemmingsplan als de zakelijke beschrijving van de aanvullende anterieure overeenkomst èn het beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van 24 december 2015 gedurende 6 weken ter inzage.

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan kunt u bekijken via www.buren.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl (Het plan IDN-nummer NL.IMRO.0214.OMMBP20150001-on03).

Alle stukken kunt u ook bekijken bij de publieksbalie in het gemeentehuis, De Wetering 1 in Maurik. Dagelijks open van 9.00 tot 12.00 uur.

Hoe kunt u reageren op het plan?

U kunt tot en met 3 februari 2016 kunt u reageren op het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Iedereen kan over deze stukken zijn mening geven.

Uw zienswijze kunt u:

  • -

    Toesturen aan de gemeenteraad. Het postadres is: Postbus 23, 4020 BA Maurik;

  • -

    Mondeling indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoon 14 0344);

  • -

    Digitaal indienen. Zie hiervoor www.buren.nl en ga naar Leven in Buren / Digitale balie / Formulieren

Op de zakelijke beschrijving (van de anterieure overeenkomst) kunt u niet reageren.

Voor vragen over het bestemmingsplan of het beeldkwaliteitsplan kunt u terecht bij de heer H. Stam van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Voor vragen over de zakelijke beschrijving (van de aanvullende anterieure overeenkomst) kunt u contact opnemen met mevrouw J. de Vries. Voor alle drie de stukken kunt u ook contact opnemen met mevrouw I. van de Sande. Eenieder is te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente Buren: 14 0344 (alleen die zes cijfers).

Maurik, 23 december 2015,

Burgemeester en wethouders van Buren

Naar boven