Verkeersbesluit instellen openbaar parkeervak uitsluitend voor opladen elektrisch voertuig nabij Duinkerkenstraat 45, 23-12-2015  

Logo Groningen (Gr)

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning over maatregel en plaatsing. De politie heeft reeds mondeling advies gegeven over dit besluit. Dit advies volgt later schriftelijk en wordt dan als bijlage aan dit verkeersbesluit toegevoegd.

Motivering

De gemeente Groningen wil elektrisch rijden stimuleren. Dit is verwoord in het parkeerbeleid 2010-2020: ’Parkeren in de stad, duurzaam bereikbaar’. Er is een aanvraag ingediend voor een oplaadpunt. De meest geschikte locatie voor de laadpaal is een locatie nabij Duinkerkenstraat 45.

De laadpaal wordt naast een openbaar parkeervak geplaatst. De laadpaal heeft één oplaadpunt. Met dit besluit wordt één parkeervak gereserveerd voor het opladen van een elektrische voertuig. De parkeergelegenheid is openbaar, maar mag uitsluitend gebruikt worden voor het opladen van elektrische voertuigen. Hiertoe zal bij het parkeervak een bord worden geplaatst, overeenkomstig model E4 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV1990), voorzien van een onderbord met de tekst “opladen elektrische voertuigen” met tot doel dat de parkeergelegenheid beschikbaar blijft voor de oplaadfunctie.

De maatregel zoals genoemd in dit besluit dient het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik, zoals omschreven staat in artikel 2 lid 3 van de Wegenverkeerswet 1994.

Bij beoordeling van de voorgestelde locatie zijn de volgende overwegingen meegenomen:

  • -

    Geen andere openbare laadpaal binnen acceptabele loopafstand vanaf het aanvraagadres;

  • -

    Voorgestelde locatie laadpaal is op acceptabele loopafstand van het aanvraagadres;

  • -

    Verzekeren van de doorgang voor ander verkeer (auto/fiets/voetganger/rolstoel);

  • -

    Parkeerdruk in een straal van 150 meter rondom de laadpaal.

Besluit

Wij besluiten op grond van bovenvermelde overwegingen:

•Één parkeervak bij de laadpaal nabij Duinkerkenstraat 45 aan te wijzen als parkeervak die als specifiek doel heeft het opladen van elektrische voertuigen middels plaatsing van het bord E4 met onderbord met de tekst “opladen elektrische voertuigen” uit bijlage 1 van het RVV 1990 zoals schetsmatig weergegeven in de bijlage.

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u daar schriftelijk bezwaar tegen maken. Hoe dit moet, kunt u lezen op https://gemeente.groningen.nl/bezwaar-maken-en-beroep-indienen. Als u dit wilt, kunt u de informatie van de website ook schriftelijk ontvangen. Belt u dan met de afdeling Rechtsbescherming, telefoon (050) 367 74 83.

Vermeld in uw bezwaarschrift in elk geval:

  • -

    uw naam, adres en telefoonnummer;

  • -

    de datum waarop u het bezwaar indient;

  • -

    het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee);

  • -

    waarom u het niet eens bent met het besluit;

  • -

    uw handtekening.

Let op: het bezwaarschrift moet u indienen binnen zes weken na de dagtekening van dit besluit. Dat is de datum die u bovenaan dit besluit vindt.

Stuur uw bezwaarschrift naar:

college van burgemeester en wethouders

Postbus 30026

9700 RM Groningen

 

Naar boven