Vastgesteld wijzigingsplan Bolscher Landen 27-29(Almelo)

Logo Almelo

Het college van Almelo heeft in haar vergadering van 1 december 2015 het wijzigingsplan Bolscher Landen 27–29 (planid: NL.IMRO.0141.00029-WP31) gewijzigd vastgesteld.

Het wijzigingsplan voorziet in een verruiming van het bouwvlak op het perceel Bolscher Landen 27-29 te Bornerbroek. Het verzoek voldoet aan de regels die in het bestemmingsplan Buitengebied gesteld zijn inzake het gebruik maken van de wijzigingsbevoegdheid. Door de wijziging van de inrichting en verruiming van het bouwvlak is het mogelijk om het erf dusdanig in te richten dat er een betere scheiding ontstaat tussen het agrarisch bedrijf en de zorgboerderij. Dit komt zowel de toekomstmogelijkheden van het agrarisch bedrijf als de veiligheid op het erf ten goede.

Wijziging van het wijzigingsplan .

De wijziging betreft het opnemen van de aanduiding “veiligheidszone – transport’ op de verbeelding en in de regels.

Inzien van het wijzigings plan.

Het wijzigingsplan Bolscher Landen 27-29, het collegebesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 23 december 2015 tot en met 2 februari 2016 ter inzage:

  • -

    Bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Een ieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00 – 12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00 – 16.00 uur (dinsdag en donderdag);

  • -

    Via de website van de gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • -

    Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep vaststelling.

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een beroepschrift indienen tegen het vastgestelde wijzigingsplan. Beroep tegen het vaststellingsbesluit kan alleen wanneer u belanghebbende bent en:

  • -

    tijdig een zienswijze bij het college heeft ingediend, of;

  • -

    aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen, of;

  • -

    bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift.

Naar boven