Vaststelling bestemmingsplan ‘Bredius’

Logo Muiden

Burgemeester en wethouders van Muiden maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 15 oktober 2015 het bestemmingsplan Bredius (id: NL.IMRO.0424.BP2901BREDIUSD2015-0301) gewijzigd is vastgesteld.

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan ziet toe op het mogelijk maken van 3 sportvelden, een hotel en maximaal 50 woningen op de locatie Bredius in de gemeente Muiden.

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is in het bestemmingsplan en bijbehorende beeldkwaliteitskader een betere relatie gelegd met het Landschapsplan waardoor de relatie met het nieuwe hotel, de Waterlandtak en de bebouwing in Muiden meer aandacht krijgt. In de Nota van Zienswijzen staan alle wijzigingen vermeld.

Raadplegen van de stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf dinsdag 22 december 2015 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage. Om u ook volledig van dienst te kunnen zijn, in de periode waarin het gemeentehuis in Muiden gesloten is ter voorbereiding van de start en realisering van de gefuseerde gemeente Gooise Meren op 1 januari 2016 bieden wij u verschillende locaties aan waarin u de ter inzage gelegde stukken kunt inzien.

Tot 24 december 2015

Voor inzage kunt u op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur terecht bij het Centraal Servicepunt in het gemeentehuis, Het Anker 2 te Muiden. De vastgestelde bestemmingsplannen zijn te raadplegen via de website www.muiden.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanaf 24 december 2015 tot 5 januari 2016

Voor inzage kunt u terecht in de bibliotheek van de gemeente Muiden tijdens de reguliere openingstijden, Kazernestraat 10 te Muiden. De vastgestelde bestemmingsplannen zijn te raadplegen, o.a. via de website www.gooisemeren.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanaf 5 januari 2016

Voor inzage kunt u naast de bibliotheek te Muiden tevens tijdens openingstijden terecht bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis van Gooise Meren, Brinklaan 35 te Bussum. De vastgestelde bestemmingsplannen zijn te raadplegen, o.a. via de website www.gooisemeren.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingebracht, of een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad, beroep instellen bij de Raad van State. Het beroepschrift dient u te richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. In dit geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Naar boven