WET RUIMTELIJKE ORDENING

Logo Westvoorne

WET GELUIDHINDER

ontwerp bestemmingsplan

Sanering glastuinbouw cluster Heveringseweg 13 Rockanje

ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Sanering glastuinbouw cluster Heveringseweg 13 Rockanje met een ontwerpbesluit Wet geluidhinder ter inzage wordt gelegd. De stukken liggen met ingang van 24 december 2015 gedurende zes weken ter inzage.

U kunt de stukken downloaden van de website www.westvoorne.nl/grondgebied, onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Ook is het plan in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.0000bpClusterHevwg-0010. Tot slot zijn de stukken in papieren vorm in te zien in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje.

Plangebied en doel bestemmingsplan

Met het bestemmingsplan worden op de percelen Heveringseweg 13 Rockanje, Boomweg 3a Rockanje en Bollaarsdijk 6a Oostvoorne, de mogelijkheden voor het uitoefenen van een glastuinbouw- of ander agrarisch bedrijf verwijderd. De kassen en andere bedrijfsgebouwen worden grotendeels gesloopt, de bedrijfswoningen omgezet naar een burgerwoning. Ter compensatie voor de sanering worden verder op de locatie Heveringseweg 13 Rockanje mogelijkheden geboden voor in totaal zes nieuwe vrijstaande woningen. Op de twee andere glastuinbouwlocaties worden geen nieuwe woningen mogelijk gemaakt.

Opstelling van het bestemmingsplan past binnen het beleid zoals dit is opgenomen in de structuurvisie Glasherstructurering (na 1e herziening).

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

De situering van een aantal nieuwe woningen die met het bestemmingsplan mogelijk wordt gemaakt, voldoet niet aan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai. Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken daarom bekend dat zij van plan zijn voor deze woningen een hogere grenswaarde vast te stellen. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder opgesteld. Dit ontwerpbesluit ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Indienen zienswijzen

Met ingang van 24 december 2015 kunnen gedurende zes weken schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Wet geluidhinder worden ingediend.

Zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kunnen door een ieder worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje.

Zienswijzen op het ontwerpbesluit Wet geluidhinder kunnen door belanghebbenden worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de behandelende ambtenaar via telefoonnummer (0181) 40 81 22, of via het Servicepunt via telefoonnummer 14 0181.

 

Rockanje, 23 december 2015

 

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris, Wim van Noord

de burgemeester, Peter de Jong

Naar boven