RECTIFICATIE :

Logo Ooststellingwerf

Van 16 december 2015 tot en met 26 januari 2016ligt het m.e.r.-beoordelingsbesluit Bûterheideveld 19a te Makkinga met bijbehorende stukken ter inzage.

Voornemen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf maken bekend dat zij overeenkomstig het bepaalde in de Wet milieubeheer een aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling hebben ontvangen van Theo Wijntjes B.V. in verband met het voornemen een aanvraag om een omgevingsvergunning in te dienen voor het veranderen van de varkenshouderij aan de Bûterheideveld 19a te Makkinga.

In totaal zullen binnen de inrichting 3.857 vleesvarkens worden gehouden.

Besluit milieueffectrapportage

Overeenkomstig het Besluit milieueffectrapportage 1994 moet het college van burgemeester en wethouders vooraf bepalen of voor de beoogde uitbreiding een milieueffectrapportage vereist is.

Naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie hebben burgemeester en wethouders op 27 oktober 2015 besloten dat er geen Milieu Effect Rapport (MER) hoeft te worden opgesteld omdat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Inzage

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit Bûterheideveld 19a te Makkinga kunt u inzien:

-In het gemeentehuis te Oosterwolde. De openingstijden en overige contactgegevens vindt u op de gemeentenieuwspagina van de Nieuwe Ooststellingwerver.

Geen bezwaar

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een beslissing ter voorbereiding van een besluit, waartegen geen bezwaar of beroep open staat tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.

Zienswijzen en beroep kan te zijner tijd ingediend worden in de procedure van de omgevingsvergunning volgens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Naar boven