Wetruimtelijke ordening

Logo Bergen (Li)

Ontwerpbestemmingsplan ‘‘Buitengebied 2013, 1e herziening op onderdelen”

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied 2013, 1e herziening op onderdelen”, met IDN “NL.IMRO.0893.BP15024BUIBUI-ON01” ter inzage ligt.

Gedeeltelijk e herziening

Het ontwerpbestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2013 (vastgesteld door de gemeenteraad op 17 december 2013). Dit bestemmingsplan is bij uitspraak van 15 juli 2015 door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op onderdelen vernietigd. De Raad van State heeft de gemeenteraad hierbij opgedragen om een nieuw bestemmingsplan vast te stellen, waarin tegemoet wordt gekomen aan de uitspraak. Dit bestemmingsplan repareert het bestemmingsplan “Buitengebied 2013” op een aantal onderdelen.

Overzicht van de wijzigingen

Onderstaand een overzicht van de belangrijkste wijzigingen die in het plan zijn opgenomen:

  • -

    wijzigingen naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State (d.d. 15 juli 2015);

  • -

    verwerking uitgebreide omgevingsvergunningen die na vaststelling van het

bestemmingsplan Buitengebied 2013 zijn verleend;

-verwerking postzegelbestemmingsplannen die na vaststelling van het bestemmingsplan

Buitengebied 2013 zijn vastgesteld;

-aanpassing van de plangrens op de gemeentegrens en plangrens van het

bestemmingsplan Wellerlooi;

-ambtshalve wijzigingen die uitsluitend ‘beleidsarme’ correcties omvatten.

Intensieve veehouderijlocaties

In de uitspraak van 15 juli 2015 heeft de Raad van State tevens geoordeeld dat de keuze van de gemeenteraad om de bouwvlakken voor de veehouderijbedrijven uit het plangebied te laten, in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Dit bestemmingsplan heeft echter géén betrekking op de (intensieve) veehouderijlocaties in het buitengebied. Hiervoor wordt een apart bestemmingsplan voorbereid.

I nzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied 2013, 1e herziening op onderdelen” en het ontwerpbesluit liggen van 17 december 2015 tot en met27 januari 2016ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. U kunt de stukken, zonder afspraak, inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. U kunt het digitale plan ook inzien via www.bergen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Voor de volledigheid wordt hierbij vermeld dat het alleen mogelijk is om zienswijzen in te dienen die betrekking hebben op de wijzigingen die in dit bestemmingsplan zijn opgenomen. Zienswijzen die betrekking hebben op andere onderdelen of andere locaties in het buitengebied, zullen niet ontvankelijk worden verklaard.

Tijdens de inzage termijnkan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad van Bergen, postbus 140, 5854 ZJ Bergen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefonisch bereikbaar via nummer (0485) 34 83 83.

Naar boven