Ontwerp bestemmingsplan Landgoed Der Boede, Koudekerke

Logo Veere

Het ontwerp bestemmingsplan Landgoed Der Boede ligt met ingang van 17 december 2015 voor een periode van zes weken ter inzage. Dit bestemmingsplan omvat de herbestemming van het historische complex Landgoed Der Boede. Het landgoed wordt herontwikkeld als een groen woonpark ten behoeve van 22 vrijstaande villa’s in een landgoedsfeer. Doelstelling van het woonpark is het realiseren van een duurzame groene buffer tussen de stad Vlissingen en het buitengebied van de gemeente Veere, waarbij de buitenplaats op samenhangende wijze wordt hersteld.

Het wooncomplex voor Korsakov-patiënten wordt daarbij met 2 extra woningen uitgebreid.

Het bestemmingsplan is gebaseerd op het door de gemeenteraad op 27 februari 2014 vastgestelde Masterplan Der Boede.

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp besluit liggen van 17 december 2015 t/m 27 januari 2016 voor een ieder ter inzage. Het digitale ontwerp bestemmingsplan is met ingang van die datum beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en is te vinden onder plannummer NL.IMRO.0717.0066BPBoedeKdk-OW01. Ook is het ontwerp bestemmingsplan vanaf dan in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder ‘Wonen en verbouwen – Ruimtelijke plannen kernen – Koudekerke – Landgoed Der Boede’. Ten slotte is er de mogelijkheid om het plan in te komen zien op het gemeentehuis.

Ook wordt op 14 januari 2016 vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd op het gemeentehuis in Domburg. Hierbij zullen de plannen worden toegelicht en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met Sylvia den Haan, telefoonnummer 0118-555 334.

Domburg, 16 december 2015

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris, De burgemeester

J.F.M. Steinbusch drs. R.J. van der Zwaag

Naar boven