Herstelbesluit vaststellen bestemmingsplan Kweldamweg 8-10

Logo Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 8 december 2015 het bestemmingsplan Kweldamweg 8-10 met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp28kweldamweg8-3002 als geheel opnieuw heeft vastgesteld.

 

Plangebied

Het perceel ligt aan de Kweldamweg 8-10. Aan de zuidkant van het kavel loopt de Kweldamweg. Ten zuiden hiervan ligt het open weiland tot de spoorbaan en A15 met daarachter de bebouwde kom van Sliedrecht. Aan de westkant ligt op enige afstand een ander agrarisch bedrijf. Naar het oosten en noorden is er het open weiland met in de verte het lintdorp Wijngaarden (2km).

 

Inhoud bestemmingsplan

Op 28 oktober 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Kweldamweg 8-10 vastgesteld. Hiertegen is beroep ingesteld bij de Raad van State. Op 12 augustus 2015 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (verder: de Afdeling) het beroep gegrond verklaard en het vaststellingsbesluit van de raad van de gemeente Sliedrecht van 28 oktober 2014 vernietigd voor zover het bestemmingsplan het gebruik van gronden ten behoeve van een intensieve veehouderij in de vorm van het houden van kippen niet uitsluit. Op verzoek van de Afdeling zijn de planregels van het bestemmingsplan hiervoor gewijzigd.

 

Ter inzage

Vanaf 17 december 2015 ligt het vastgesteld bestemmingsplan ter inzage. Gedurende zes weken, dus tot en met 27 januari 2016, kan een ieder het plan raadplegen op de volgende manieren:

‘Bestemmingsplannen’ (identificatienummer: NL.IMRO.0610.bp28kweldamweg8-3002)

 

Mogelijkheid beroep

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingingsplan Kweldamweg 8-10 kan tijdens de terinzageligging van het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het adres van de Raad van State is: Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

 

Voorlopige voorziening

Een ingesteld beroep schorst de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

 

Naar boven