Logo Peel en Maas
Gewijzigd vastgestelde Structuurvisie Buitengebied en MER in buitengebied Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat de gemeenteraad van Peel en Maas, op grond van de artikelen 2.1. Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, in de openbare vergadering van 3 februari 2015 de Structuurvisie buitengebied gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud Structuurvisie buitengebied en MER

De structuurvisie Buitengebied bestaat globaal gezien uit de volgende onderdelen: het structuurplan Buitengebied 2008 met enkele aanvullingen, de structuurvisie Intensieve Veehouderij en Glastuinbouw, het Kwaliteitskader en Archeologiebeleid. De structuurvisie geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente Peel en Maas exclusief het gedeelte wat deel uitmaakt van de gebiedsontwikkeling Klavertje 4. Het beleid voor de structuurvisie Buitengebied was voor een groot gedeelte al vastgelegd in het structuurplan Buitengebied van 2008, toen nog de gemeenten Helden, Kessel, Maasbree en Meijel. Aangezien de ontwikkelingen in het buitengebied dynamisch zijn, is sinds 2008 het structuurplan Buitengebied op enkele punten aangepast. Het gaat dan om het beleid voor vrijkomende agrarische bebouwing, de huisvesting van seizoensarbeiders en de boom- en de sierteelt. De structuurvisie is reeds eerder vastgesteld op 21 december 2011. In de gewijzigde structuurvisie is een uitleg over het begrip bouwlaag toegevoegd.

Wilt u de structuurvisie buitengebied inzien?

De structuurvisie ligt voor zes weken ter inzage vanaf 26 februari 2015. Iedereen kan de vastgestelde structuurvisie en de onderliggende stukken inzien.

  • De structuurvisie is samen met de onderliggende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl -> ‘leven en werken’ -> ‘ruimtelijke ordening’-> ‘bestemmingsplan buitengebied’, het IDN-nummer van de structuurvisie is: NL.IMRO.1894.SVI0008.VG03;

  • De structuurvisie is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Een papieren versie van de structuurvisie ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Bezwaar en/of beroepstermijn

Op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht is het niet mogelijk om tegen de vastgestelde structuurvisie bezwaar en/of beroep in te stellen.

Panningen, 25 februari 2015

Naar boven