Kennisgeving ontwerp besluiten (bouwen, afwijken en geluid) 2 woongebouwen nabij Eekholt 4, Diemen

Logo Diemen

Het college van burgemeester en wethouders van Diemen is voornemens met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van het bestemmingsplan “Bergwijkpark Noord” voor het realiseren van 2 woongebouwen nabij Eekholt 4 te Diemen. De aanvragen betreffen een verzoek voor bouwen en afwijken voor het realiseren van de woongebouwen toren 2 en blok 3 als onderdeel van het project Holland Park. In de aanvragen is het bouwen van woningen, commerciële ruimten, een inpandige parkeergarage, en het realiseren van parkeren op een aangrenzend terrein aangevraagd.

Burgemeester en wethouders maken bekend ter voldoening aan het bepaalde in artikel 110 c Wet geluidhinder dat voor een ieder ter inzage ligt een ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder voor deze aanvragen omgevingsvergunningen. Het ontwerpbesluit voorziet in het verlenen van hogere waarden voor een deel van de aangevraagde woningen.

 

De raad van de gemeente Diemen heeft op 20 februari 2014 besloten om voor het project Bergwijkpark de gemeentelijke coördinatieregeling op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren. Door het toepassen van de coördinatieregeling worden de ontwerpbesluiten op de aanvragen om een omgevingsvergunning voor de bouw van de woongebouwen, in combinatie met het ontwerpbesluit hogere waarden, gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt.

De ontwerpbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 11 december 2015 tot en met 21 janauri 2016 ter inzage in het gemeentehuis. Ook zijn de plannen in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende planidn

Blok 3

NL.IMRO.0384.OVbergwkblok3-OW01

Toren 2

NL.IMRO.0384.OVbergwktoren2-OW01

 

Een ieder kan gedurende deze termijn, schriftelijk of mondeling, een gemotiveerde zienswijze naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 191, 1110 AD te Diemen.

Voor het mondeling naar voren brengen van de zienswijze kunt u uiterlijk een week voor het aflopen van de ter inzage termijn een afspraak maken met de heer K. Troost van het team Ruimtelijk Beleid, bereikbaar via telefoonnummer (020) 31 44 888.

Naar boven