Vastgesteld wijzigingsplan 'Jeugdspeelpark Sandelingen-Ambacht'

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat zij, op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, in hun vergadering van 17 november 2015, het wijzigingsplan 'Jeugdspeelpark Sandelingen-Ambacht' met het planidentificatienummer NL.IMRO.0531.bp04Jeugdspeelwp01-3001 gewijzigd heeft vastgesteld.

Wijzigingsplan 'Jeugdspeelpark Sandelingen-Ambacht'

Het bestuur van het Jeugdspeelpark heeft de wens om te verhuizen naar het recreatiegebied 'Sandelingen-Ambacht'. Op die locatie is namelijk meer ruimte beschikbaar en is het mogelijk om een breder aanbod te creëren. Daarnaast wordt ook de recreatieve functie van het recreatiegebied voorzien van een impuls. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken moet het vigerende bestemmingsplan 'Landelijk gebied Sandelingen-Ambacht' worden aangepast. Hiervoor zijn in dit bestemmingsplan verschillende wijzigingsregels opgenomen. Binnen deze wijzigingsregels heeft het college het wijzigingsplan 'Jeugdspeelpark Sandelingen-Ambacht' vastgesteld. Dit plan maakt de realisatie van het Jeugdspeelpark in het recreatiegebied planologisch mogelijk.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het wijzigingsplan 'Jeugdspeelpark Sandelingen-Ambacht' heeft het college besloten tot het aanbrengen van één wijziging ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan dat ter inzage heeft gelegen. Aan de planregels wordt namelijk toegevoegd dat erfafscheidingen maximaal 2 meter hoog mogen zijn. Daarnaast wordt in de toelichting op het wijzigingsplan enkele wijzigingen aangebracht zoals deze zijn opgenomen in de Nota van Zienswijzen. Deze Nota maakt deel uit van het vaststellingsbesluit dat bij de stukken ter inzage ligt.

Stukken ter inzage

Met ingang van 10 december 2015 ligt gedurende een periode van zes weken het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan 'Jeugdspeelpark Sandelingen-Ambacht' met bijhorende stukken voor een ieder ter inzage. U kunt de betreffende stukken vinden op de volgende locaties:

  • -

    de bronbestanden van het vastgestelde wijzigingsplan zijn geplaatst op: http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/D026835F-A006-496F-B7EE-CE5E67D46240/

  • -

    op de website www.ruimtelijkeplannen.nl is het digitale wijzigingsplan geplaatst. Dit kunt u vinden via het planidentificatienummer: NL.IMRO.0531.bp04Jeugdspeelwp01-3001;

  • -

    een pdf-versie van het vastgestelde wijzigingsplan hebben wij geplaatst op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl/jsp;

  • -

    de papieren versie van de stukken is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht en in de bibliotheek in Cascade, Hoge Kade 52 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij het college;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij het college.

Het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan 'Jeugdspeelpark Sandelingen-Ambacht' treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De besluitvorming treedt daarmee niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Naar boven