BestemmingsplanLandgoed Houberg Lobith

Logo Rijnwaarden

Bij besluit van 24 november 2015 heeft de Raad van de gemeente Rijnwaarden het bestemmingsplan Landgoed Houberg Lobith gewijzigd vastgesteld.

Het plan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpplan. Het plan is op een drietal punten gewijzigd vastgesteld:

  • Op de verbeelding is het bouwvlak vergroot, zodat het bouwplan in zijn geheel hierbinnen past.

  • Op de verbeelding is de plangrens aangepast, waardoor de te creëren brug over het water kan worden aangelegd binnen de plangrens.

  • In de toelichting is het genoemde bouwoppervlak in lijn gebracht met de regels.

Voor een overzicht van de wijzigingen en een toelichting per wijziging wordt verwezen naar het raadsvoorstel en daarbij behorende responsnota.

Inzage Met ingang van donderdag 17 december 2015 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken ter inzage. De stukken liggen ter inzage totdat de beroepstermijn is verstreken. Stukken kunnen tijdens de periode van ter visie ligging worden ingezien in de Gemeentewinkel aan de Markt 5 te Lobith. Voor de actuele openingstijden kunt u kijken op www.rijnwaarden.nl . Het plan is digitaal te benaderen via www.rijnwaarden.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroep

Belanghebbenden, die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en start met ingang van de dag na de terinzagelegging. De beroepstermijn loopt van vrijdag 18 december 2015 tot en met donderdag 28 januari 2016. Het beroep staat tevens open voor belanghebbenden, die opkomen tegen de gewijzigde planvaststelling door de raad.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen opschortende werking. Indien u als belanghebbende de inwerkingtreding wilt opschorten kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Een gemotiveerd verzoek hiertoe richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven