Wijziging omgevingsvergunning Schoolstraat 58 Aartswoud ex artikel 6:19 Awb

Logo Opmeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Opmeer maken bekend dat zij met toepassing van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) een omgevingsvergunning van 30 juni 2015 (voor het realiseren van melkrundveestal en bijbehorende bouwwerken op het perceel Schoolstraat 58 te Aartswoud) hebben gewijzigd door het nemen van een ‘herstelbesluit’. Tegen de verleende omgevingsvergunning is door omwonenden beroep ingesteld bij de rechtbank Noord-Holland. Artikel 6:19 van de Awb biedt de mogelijkheid om hangende het beroep gebreken uit het oorspronkelijke omgevingsvergunning te herstellen door het nemen van een zogenaamd ‘herstelbesluit’ (als ambtshalve wijziging van de verleende omgevingsvergunning). Het herstelbesluit omvat de aanpassing van een passage onder het kopje ‘Algemeen’ uit de geluidparagraaf in de inhoudelijke beoordeling in de omgevingsvergunning, het intrekken van de geluidsvoorschriften 5.1.1, 5.1.2, 5.1.3, 5.1.4 en 5.1.5 en het toevoegen van gewijzigde voorschriften met als doel gebreken te herstellen waardoor de hinder voor de woonomgeving zoveel mogelijk wordt beperkt.

Ter inzage

Het herstelbesluit met de daarin opgenomen wijzigingen kunt u met ingang van 10 december 2015 gedurende zes weken inzien op werkdagen bij de afdeling Algemene Zaken en Ruimtelijke Ordening, Klaproos 1 te Opmeer. Tevens zijn deze stukken digitaal te raadplegen via www.Opmeer.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroep/ Voorlopige voorziening

Tegen dit besluit kan met ingang van 10 december 2015 gedurende zes weken beroep ingesteld worden door belanghebbenden bij de Rechtbank Noord-Holland, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Echter, belanghebbenden die reeds beroep hebben ingesteld tegen de verleende omgevingsvergunning d.d. 30 juni 2015 met zaaknummer 2014-0239, behoeven op grond van artikel 6:19 van de Awb, niet opnieuw beroep aan te tekenen (dit beroep wordt geacht mede te zijn gericht tegen het onderhavige herstelbesluit). Daarom zal dit herstelbesluit ook overeenkomstig artikel 6:19 van de Awb onverwijld worden medegedeeld aan de Rechtbank Noord-Holland. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Tegelijk met of na het indienen van een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland. Voor het in behandeling nemen van het beroep of een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de voornoemde afdeling (telefoon 0226-363 321).

Naar boven