Bekendmaking besluit ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening: toepassing coördinatieregeling voor het project ‘Rijksparallelweg 6-8 te Staphorst’ (bouw supermarkt)

Logo Staphorst

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Staphorst op 13 oktober 2015 besloten heeft de coördinatieregeling toe te passen voor het project ‘Bouw supermarkt Rijksparallelweg 6-8 te Staphorst'. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om vergunning(en) voor de realisatie van het genoemde project gelijk op te laten lopen met de procedure voor de partiële herziening van het geldende bestemmingsplan. De voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Dit betekent dat er één gecombineerde procedure doorlopen wordt in plaats van verschillende procedures. Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan wordt te zijner tijd genomen door de gemeenteraad. De overige besluiten worden genomen door het college van burgemeester en wethouders. Tegen de vaststelling van de besluiten kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

De coördinatie heeft betrekking op de volgende (ontwerp)besluiten voor het project:

  • de partiële herziening van het bestemmingsplan ‘De Streek, Rijksparallelweg 6-8’;

  • de omgevingsvergunning voor de activiteiten bouw, reclame en inrit;

Tegen het besluit tot toepassing van de coördinatieregeling staat op grond van artikel 8:5, bijlage C van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar en beroep open.

Ontwerpbestemmingsplan ‘De Streek, Rijksparallelweg 6-8 te Staphorst’

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend, dat met ingang van woensdag 9 december 2015 het ontwerpbestemmingsplan ‘De Streek, Rijksparallelweg 6-8 te Staphorst’ met bijbehorende stukken voor de duur van 6 weken ter inzage ligt. Het plan voorziet in de bouw van een nieuwe supermarkt op de plek van de bestaande supermarkt (welke wordt gesloopt) en de aanleg van een carpoolplek op de locatie Rijksparallelweg 6-8 te Staphorst.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij de publieksbalie Fysieke Leefomgeving, Binnenweg 26, 7951 DE te Staphorst. Ook is het plan in pdf-formaat te raadplegen via de website www.staphorst.nl > bekendmakingen >Bestemmingsplannen. Tevens is het ontwerpplan raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0180.2102014002-ON01. De digitale bestanden zijn beschikbaar op: http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.2102014002-.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Staphorst. Zienswijzen kunnen door een ieder zowel mondeling als schriftelijk kenbaar gemaakt worden. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar: gemeenteraad Staphorst t.a.v. publieksbalie Fysieke Leefomgeving, postbus 2, 7950 AA Staphorst. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt, tel. (0522) 46 74 67.

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning ( Wabo ) bouw, reclame en inrit

Tegelijkertijd met genoemd ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf woensdag 9 december 2015 voor de duur van 6 weken de – voor genoemd project- ontwerpbeschikking omgevingsvergunning voor de activiteiten bouw, reclame en inrit terinzage bij de publieksbalie Fysieke Leefomgeving, Binnenweg 26, 7951 DE te Staphorst.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen over de ontwerpbeschikking bij het college van burgemeester en wethouders van Staphorst. Zienswijzen kunnen door een ieder zowel mondeling als schriftelijk kenbaar gemaakt worden. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar: college van Burgemeester en wethouders Staphorst t.a.v. publieksbalie Fysieke Leefomgeving, postbus 2, 7950 AA Staphorst. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt, tel. (0522) 46 74 67.

Naar boven