Wet geluidhinder – ontwerpbesluit hogere grenswaarden voor bestemmingsplan “Veilingterrein oost, Noord-Scharwoude”

Logo Langedijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn, op basis van de Wet geluidhinder, hogere grenswaarden vast te stellen.

 

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat ten gevolge van verkeer op de N504 en de Oostelijke Randweg de voorkeursgrenswaarde van 48 dB op de te realiseren nieuwbouwwoningen en bestaande (bedrijfs)woningen wordt overschreden. Ten gevolge van het wegverkeerslawaai op de N504 geldt dit voor maximaal 55 dB op in totaal 25 woningen en ten gevolge van het wegverkeerslawaai op de Oostelijke Randweg maximaal 57 dB op in totaal 23 woningen. Dit betreft onder andere woningen in het appartementengebouw gelegen op de hoek Oostelijke Randweg / Juliana van Stolbergstraat. Van het gebouw is de definitieve indeling nog niet bekend.

De geluidbelasting blijft hiermee onder de maximale grenswaarde van 63 dB en daarom kunnen door het college van burgemeester en wethouders hogere grenswaarden worden vastgesteld,.

 

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder bestemmingsplan “Veilingterrein oost, Noord-Scharwoude” ligt met ingang van woensdag 2 december 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Langedijk, Vroedschap 1, Zuid-Scharwoude.

Gedurende de ter inzage termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij het college van burgemeester en wethouders van Langedijk, Postbus 15, 1723 ZG te Noord-Scharwoude. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze dient u vóór het einde van de ter inzage termijn contact op te nemen met team Vrom van de afdeling Beleid en Projecten voor het maken van een afspraak.

Langedijk, 1 december 2015

Burgemeester en wethouders van Langedijk

Naar boven