Ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling De Ark’, gecoördineerde ontwerp-omgevingsvergunning en voorgenomen vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Doesburg

In het kader van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling De Ark’, overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het bestand NL.IMRO.0221.BPL15006HMO-ON01, met de aanverwante gecoördineerde ontwerp-omgevingsvergunning en voorgenomen vaststelling hogere grenswaarden vanaf 3 december voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Philippus Gastelaarsstraat 2 te Doesburg.

 

Het ontwerpbestemmingsplan heeft als doel een appartementencomplex bestaat uit 24 sociale huurappartementen en een gemeenschappelijke groepsruimte mogelijk te maken. De maximale bouwhoogte van het gebouw bedraagt vier bouwlagen en blijft beperkt tot het gedeelte aan de Kraakselaan. Het achterliggende deel van het gebouw bouwt zich af naar drie en twee bouwlagen. Het complex zal landschappelijk worden ingepast en komt op gepaste afstand van de naastgelegen begraafplaats.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat als gevolg van het wegverkeer op de Kraakselaan de geluidsbelasting voor 10 appartementen de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluid-hinder overschrijdt. De gemeente is voornemens voor deze appartementen een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde vast te stellen.

 

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en de voorgenomen vaststelling hogere grenswaarden wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening. De gemeenteraad heeft op 25 augustus 2015 besloten deze coördinatieregeling van toepassing te verklaren.

 

Tot 14 januari 2016 kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en/of voorgenomen vaststelling hogere grenswaarden schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer H. Schuiling (0313 481401).

Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur, desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien.

 

Het juridisch bindende bestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0221.BPL15006HMO-ON01). Daarnaast kunt u het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning raadplegen via de gemeentelijke website.

 

Doesburg, 2 december 2015

G.H.W. Noordewier, burgemeester

Drs. P.C.M. van Elteren, gemeentesecretaris

Naar boven