Vaststelling bestemmingsplan “Kromwijck te Baambrugge”
Logo De Ronde Venen
Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de raad van De Ronde Venen op 29 oktober het bestemmingsplan “Kromwijck te Baambrugge” (NL.IMRO.0736.BP014kromwijckt-va01) (postcode 1396) gewijzigd heeft vastgesteld.
Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 27 november 2015 gedurende zes weken ter inzage en zijn op de volgende manieren te raadplegen:
  • -
    de papieren versie van het bestemmingsplan is in te zien bij:
    • a.
      de balie Omgevingszaken; op de begane grond, in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken via E. omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 29 16 16
    • b.
      in het Dorpshuis De Vijf Bogen, Pr. Margrietstraat 10 in Baambrugge tijdens openingstijden
  • -
    digitaal via http://0736.ropubliceer.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De authentieke bestanden kunt u downloaden via de volgende locatie http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.
Wijzigingen
Het bestemmingsplan is bij vaststelling op enkele punten op gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:
  • De term ‘portakabin’ wordt gewijzigd in ‘Prebab Unit’.
  • Het bouwvlakje voor de geplande brug naar het Zand- en Jaagpad wordt verruimd, zodat bij uitvoering enige flexibiliteit aanwezig is om de juiste plek te bepalen.
  • De afwijkingsmogelijkheid voor maatvoering wordt teruggebracht van 10% naar 5%.
  • De nokhoogte van het noordelijke woonblokje aan de Rijksstraatweg wordt verlaagd naar 9 meter.
Inhoud
Door initiatiefnemers is het plan opgevat om op de gronden ten noorden van de Rijksstraatweg tegenover de Grevenstukstraat in Baambrugge de nieuwe woonwijk "Kromwijck" te realiseren. In de huidige situatie is een agrarisch perceel gelegen. Dit wordt omsloten door woonbebouwing en kleinschalige bedrijvigheid en is centraal gelegen in de kern. Met het plan willen de initiatiefnemers vooral starters en senioren uit Baambrugge betaalbare huisvesting bieden.
Beroep
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt; belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest of een ieder tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.
Voor het instellen van een beroep is griffierecht verschuldigd.
Voorlopige voorziening
Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.
Inwerkingtreding van het besluit
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.
Naar boven