VOORNEMEN TOT VERKEERSBESLUIT
Logo Heerhugowaard
Datum:
Onderwerp: voornemen tot verkeersbesluit voor het instellen van een stopverbod op twee locaties rond de basisschool “de Boomladder”.
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een
Motivering
Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg; het beschermen van de weggebruikers en passagiers; het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan; het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.
is het gewenst om een stopverbod (bord E02) aan de schoolzijde van de weg in te stellen in 1) de Rozenlaan/Buddlejalaan, van de Goudenregenlaan tot voorbij de bocht met de Buddlejalaan; 2) de Eikenlaan van nummer 49 tot nummer 65. Omdat het hier alleen ten behoeve van de drukte als gevolg van de schoolspits gaat, is het alleen noodzakelijk dat het stopverbod ten tijde van deze periode van kracht is. De Boomladder gaat om 8:30u in en om 14:00u uit. Het verbod zou dan moeten gelden van ’s morgens 8:00u tot 8:45u en van 13:30u tot 14:15u.
Met het bovenstaande wordt beoogd dat op de twee meest gebruikte locaties rond school waar de kinderen het schoolplein verlaten de auto wordt geweerd. Hierdoor ontstaat er een zekere mate van rust en overzicht waardoor kinderen op een veiligere wijze van en naar school kunnen. Met het instellen van een stopverbod is het voor de handhaver eenvoudiger en vele malen effectiever om op te kunnen treden dan wanneer er voor een parkeerverbod wordt gekozen. Rond de school zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Er is voor ouders in principe geen belemmering om hier gebruik van te maken.
Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd, namens de korpschef, met een vertegenwoordiger van de politie, eenheid Noord-Holland.
ONTWERPBESLUIT
Op grond van vorenstaande overwegingen spreken burgemeester en wethouders het voornemen uit om op twee locaties rond de basisschool de Boomladder een stopverbod in te stellen ten tijde van het halen en brengen van de leerlingen.
Bebording volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeersteken (RVV) 1990:
Bijlage 1, hoofdstuk II, E
Bordnummer; Omschrijving
E02; stopverbod
OB206; beperking van de werking van bord E02
(ma t/m vr 8:00 – 8:45h & 13:30-14:15h)
 
Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard,
namens hen,
N.A. van Excel
hoofd afdeling Wijkbeheer
MEDEDELINGEN
Wilt u het besluit inzien?
Het besluit ligt tot en met 31 december 2015 ter inzage. U kunt het besluit op de informatiebalie van het Gemeentehuis Heerhugowaard, Parelhof 1, inzien op maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 10:00 tot 20.00 uur.
Welke stukken liggen ter inzage?
• Het ontwerp verkeersbesluit
• Het schetsontwerp van de inrichting schoolomgeving.
 
Wilt u uw mening geven?
Voordat het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit neemt, wordt het ontwerpbesluit ter inzage gelegd voor een periode van 6 weken, dat is tot en met 31 december 2015 . De gemeente volgt in dit geval de procedure volgens de artikelen 3:15 en 3:16 Algemene wet bestuursrecht.
Het is voor iedereen mogelijk zijn mening te geven over dit ontwerpbesluit. Dat kan door het indienen van een zienswijze tijdens de periode waarin het ontwerpbesluit ter inzage ligt.
Een zienswijze kan schriftelijk , per e-mail of mondeling worden ingediend. Wilt u uw zienswijze mondeling toelichten, maak dan eerst een afspraak bij de gemeente via tel. 14 072. De gemeente zal, mochten er meer mensen behoefte hebben om een mondelinge zienswijze te geven, mogelijk een hoorzitting organiseren.
De zienswijzen op het ontwerpbesluit zullen worden meegenomen in de definitieve beslissing van burgemeester en wethouders. Op het definitief besluit is alleen beroep mogelijk door diegenen die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbesluit. (of kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest)
Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met dhr. F.Wildenburg afdeling Wijkbeheer, tel 14 072, of via e-mail naar post@heerhugowaard.nl
Naar boven