Logo Purmerend
Vaststelling bestemmingsplan 'Purmerland 21 – 2014' en besluit hogere waarden, Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat de gemeenteraad op 29 januari 2015 het bestemmingsplan “Purmerland 21 – 2014“ heeft vastgesteld.

In dat verband heeft het college op grond van artikel 110a Wet geluidhinder hogere waarden van 54 dB vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het planologisch mogelijk maken van de bouw van een extra woning op het perceel Purmerland 21. De ID-code van het plan is NL.IMRO.0439.BPPL212014-va01. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het plan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Rechtsmiddelen

Het vastgestelde plan en het besluit hogere waarden liggen met ingang van 13 februari 2015 tot en met 26 maart 2015 ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan is eveneens te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken staan ook op de gemeentelijke website www.purmerend.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen. Daarnaast voor iedere belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan. Digitaal beroep instellen bij genoemd beroepsorgaan is ook mogelijk via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet de belanghebbende beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

Naar boven