Vaststelling bestemmingsplan “Catharinastraat 47-49 Wellerlooi”.
Logo Bergen (Li)
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (L) maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van dinsdag 10 november 2015 het bestemmingsplan “Catharinastraat 47-49 Wellerlooi” met IDN nummer NL.IMRO.0893.BP15010CA4749WLI-VA01 heeft vastgesteld.
Aanleiding en locatie .
Het ontwerpbestemmingsplan betreft de locatie van de lagere school en Het Luukske aan de Catharinastraat 47-49 in Wellerooi (Postcode: 5856 AS). Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een nieuwe gymzaal tussen beide gebouwen mogelijk.
Ter inzage.
Van donderdag 26 november 2015 t/m woensdag 6 januari 2016 ligt dit bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage.
Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
De stukken liggen voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 te Nieuw Bergen. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. Voor het inzien van de stukken dient u zich te melden bij de centrale balie. U kunt het digitale bestemmingsplan ook inzien via www.bergen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.
Beroep.
Het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit is mogelijk gedurende bovengenoemde inzagetermijn voor:
  • Degene die tijdig zienswijzen hebben ingebracht en belanghebbende zijn;
  • Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij de gemeenteraad kenbaar te maken;
  • Iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.
Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wordt dit verzoek niet binnen de beroepstermijn gedaan, treedt het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroeptermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn is ingediend, treedt het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Aan de indiening van zowel het beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.
Vragen.
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefoon (0485) 34 83 83.
Naar boven