Voorontwerpbestemmingsplan “Buitengebied”, gemeente Urk
Logo Urk
Burgemeester en wethouders van de gemeente Urk maken bekend dat met ingang van vrijdag 20 november 2015 het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied ter inzage ligt.
Het plangebied omvat het gehele grondgebied van de gemeente Urk met uitzondering van het IJsselmeer, het dorp Urk en de geplande toekomstige uitbreidingen hiervan. De omvang van het plangebied is weergegeven op de van dit voorontwerpbestemmingsplan deel uitmakende verbeelding.
Het geldende bestemmingsplan Buitengebied (welke dateert uit 2005) is verouderd. Een actualisering van het juridisch-planologisch kader is daarom gewenst.
Het plan is vooral een consoliderend plan welk zich richt op het vastleggen en planologisch faciliteren van de bestaande functies in het buitengebied. De gebruiks- en bouw-/ontwikkelingsmogelijkheden komen in grote lijnen overeen met de mogelijkheden zoals die in het thans nog geldende bestemmingsplan voor het buitengebied zijn opgenomen. In het voorontwerpbestemmingsplan zijn met het oog op gewenste ontwikkelingen flexibiliteitsbepalingen in de vorm van afwijkingsmogelijkheden en wijzigingsbevoegdheden opgenomen. Randvoorwaarde in het voorontwerpbestemmingsplan is dat de ontwikkelingen niet mogen leiden tot een toename van stikstofemissie vanuit de inrichting.
Concept planMER
Ten behoeve van de onderbouwing van de milieugevolgen van mogelijke MER-beoordelingsplichtige activiteiten op basis van het voorontwerpbestemmingsplan is een milieueffectentrapport opgesteld, een zogenaamd planMER. Het gaat daarbij vooral om uitbreiding van of omzetting naar veehouderijen.
In de concept planMER en de bijbehorende Passende Beoordeling zijn de milieueffecten inclusief de effecten op Natura 2000 gebieden beoordeeld.
Ter inzage
Het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied met bijbehorende stukken en de concept planMER liggen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor een termijn van 6 weken ter inzage bij het Gemeenteportaal, eenheid Dienstverlening, Singel 9 te Urk.
Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en het concept planMER te raadplegen via de website van de gemeente Urk: www.urk.nl, onder ‘wonen, verkeer en veiligheid’ en ‘werk en ondernemen’ > ‘bestemmingsplannen’.
De digitale verbeelding van het voorontwerpbestemmingsplan “Buitengebied” is te raadplegen op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0184.BP2015BG-0101
De bronbestanden zijn te vinden op: http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/urk/plannen/ 
 
Informatiebijeenkomst
Op 15 december  2015 is er de mogelijkheid om tijdens een inloopmiddag/ - avond (van 16.00 tot 20.00 uur) informatie in te winnen over het voorontwerpbestemmingsplan en over het concept -planMER in zijn algemeenheid en / of over de specifieke consequenties die deze hebben voor betrokkenen. Deze bijeenkomst vindt plaats in de kantine van het gemeentehuis. U bent van harte welkom.
 
Reageren?
Tijdens de inzagetermijn (t/m 31 januari 2015) kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling bij burgemeester en wethouders van Urk, Postbus 77, 8320 AB Urk, een inspraakreactie indienen op het voorontwerpbestemmingsplan en/of een zienswijze over de concept planMER.
 
Een mondelinge zienswijze kan ingediend worden bij het team RO van de eenheid Ruimte en Beheer, tel. (0527) 689956.
 
Urk, 19 november 2015

College van Burgemeester en Wethouders van gemeente Urk

Naar boven