Gemeente Mill en Sint Hubert - Bestemmingsplan ‘MOERBOOM III’
Logo Mill en Sint Hubert
Burgemeester en wethouders van de gemeente Mill en St. Hubert maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Moerboom III’ op 5 november 2015 heeft vastgesteld.
De vaststelling geeft uitvoering aan de tussenuitspraak van de Raad van State (201407253/1/R3) over het bestemmingsplan “Moerboom III” dat op 12 juni 2014. Het ingestelde beroep tegen dat bestemmingsplan is deels gegrond verklaard. De gemeenteraad heeft in de tussenuitspraak de opdracht gekregen om een nieuw besluit te nemen en daarin de gegrond verklaarde onderdelen te verwerken. Het nu vastgestelde bestemmingsplan “Moerboom III” is inhoudelijk volledig gelijk aan het exemplaar van 12 juni 2014, met uitzondering van:
  • de toevoeging aan de regels van artikel 6.3.3 Voorwaardelijke verplichting: “Het gebruik van de percelen met de bestemming ‘Wonen’, grenzend aan de Van Ophovenlaan, conform de bestemming ‘Wonen’, is alleen dan toegestaan indien aan de zijde van de Van Ophovenlaan een haag van 2 m hoogte wordt aangelegd en vervolgens in stand wordt gehouden”.
  • de aanvulling in de toelichting van paragraaf 5.3.2 Wegverkeerslawaai over het aanvullende akoestische onderzoek.
  • de toevoeging aan de toelichting van bijlage 7 ‘Akoestisch onderzoek wegverkeer bestaande woningen Moerboom III, Wilbertoord’.
  • de toevoeging in de toelichting van paragraaf 8.4 Raad van State over de verwerking van de tussenuitspraak en de toepassing van de bestuurlijke lus.
Het vastgestelde bestemmingsplan heeft niet als ontwerp ter inzage gelegen. Vanwege de uitvoering van de opdracht van de Raad van State mag namelijk gebruik worden gemaakt van de ontwerpfase van het oorspronkelijk vastgestelde bestemmingsplan (d.d. 12 juni 2014). U kunt wel zoals gebruikelijk beroep indienen bij de Raad van State.
U kunt het plan op de volgende manieren inzien:
  • analoog bij de Publieksbalie in het gemeentehuis en de bibliotheek te Mill tijdens openingstijden.
  • digitaal op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0815.BPL13053HWI-VA02;
  • digitaal (pdf) op de gemeentelijke website onder ‘bestemmingsplannen’;
In de periode van woensdag 18 november 2015 tot en met dinsdag 29 december 2015 kan een belanghebbende tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, beide Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Het bestemmingsplan treedt op woensdag 30 december 2015 in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
Mill, 17 november 2015
Naar boven