Ontwerpbeschikking hogere waarde Wet geluidhinder ten behoeve van de bouw van 4 woningen op Landgoed Klein Engelenburg aan de Stationsweg in Brummen, bekend als ‘Bestemmingsplan Brummen, Stationsweg ong.’
Logo Brummen
De gemeente Brummen heeft een nieuw bestemmingsplan (Brummen, Stationsweg ong.) in voorbereiding voor het realiseren van vier woningen op Landgoed Klein Engelenburg aan de Stationsweg in Brummen. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Brummen Stationsweg ong.’ heeft van 24 september 2015 tot en met 5 november 2015 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingediend.
In de plantoelichting bij het ontwerpplan is vermeld dat voor de in het plan voorziene ontwikkelingen vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting is vereist. Hiermee is eenieder reeds geïnformeerd ten aanzien van het voornemen van het nu voorliggende ontwerpbesluit.
 
Wet Geluidhinder
De Wet geluidhinder schrijft voor dat, in het kader van het bestemmingsplan, onderzoek moet worden verricht naar onder andere weg- en railverkeerslawaai.
De Wet geluidhinder stelt onder andere eisen aan de maximum toegestane geluidbelasting op gevels van (te bouwen) woningen. Wanneer het geluidsniveau boven de wettelijke voorkeursnorm komt, kan het college van burgemeester en wethouders onder voorwaarden hogere waarden vaststellen.
 
Akoestisch onderzoek
Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat door het railverkeer op de spoorlijn Arnhem-Zutphen deze vier woningen een hogere geluidbelasting hebben vanwege het spoorweglawaai dan de voorkeurswaarde uit de Wet geluidhinder.
Gelet op deze overschrijding zijn burgemeester en wethouders van plan om ten behoeve van de bouwmogelijkheden van de vier woningen, op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde dan de voorkeurswaarde vast te stellen.
 
Ter inzage
Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 19 november 2015 gedurende 6 weken, tijdens openingstijden, ter inzage bij de receptie. Ter informatie zal ook het ontwerpbestemmingsplan ‘Brummen, Stationsweg ong.’ bij de terinzageliggende stukken worden gevoegd gelet op de samenhang tussen beide besluiten.
 
Zienswijzen
Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden zowel een mondelinge als bij voorkeur schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Brummen, Postbus 5, 6970 AA te Brummen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer P. Hamming, beleidsadviseur Team Beleid, tel. (0575)568542 of per mail op: p.hamming@brummen.nl.
 

Naar boven