Vastgesteld bestemmingsplan Snakkerburen - De Dorpstuin
Logo Leeuwarden
Van 19 november 2015 tot en met 3 1 december 2015 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Snakkerburen - D e Dorpst ui n met bijbehorende stukken ter inzage .
Plangebied
Het plangebied is gelegen aan de oostzijde van het dorp Snakkerburen welke ten noorden ligt van de stad Leeuwarden. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door woningbouw aan Oan ´e Dyk te Snakkerburen. Aan de overige zijden grenst het plangebied aan agrarisch gebied.
Ontwikkeling
Aanleiding voor dit bestemmingsplan is het verzoek van het bestuur van de Dorpstuin om een educatiepaviljoen te realiseren. Na de bestemmingsplantoets en inventarisatie ter plaatse blijkt dat er op het terrein meer aan omgevingsvergunningplichtige bouwwerken staat dan het huidige bestemmingsplan toestaat. Voorliggend bestemmingsplan legt de bestaande feitelijke situatie vast en biedt daarnaast ruimte voor het nog op te richten educatiepaviljoen. Het plan vervangt een gedeelte van het huidige bestemmingsplan Snakkerburen dat nu nog in dit gebied van kracht is.
Gewijzigde vaststelling
Nadat het ontwerpbestemmingsplan ter visie heeft gelegen is geconcludeerd dat op een tweetal onderdelen wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan noodzakelijk zijn. De wijzigingen hebben betrekking op:
•Locatie muziektheater
Naar aanleiding van ingediende zienswijzen is het muziektheater verplaatst naar de oostzijde van de tuin waarbij de overige gronden worden uitgesloten van de mogelijkheid tot het oprichten van en gebruiken ten behoeve van een (muziek)theater.
•Ambtshalve wijziging verbeelding
Op de verbeelding staat aangegeven hoeveel m² bebouwing er mag worden opgericht en wat de maximum goot- en bouwhoogte bedraagt. Dit zijn twee verschillende maatvoeringsaanduidingen. Abusievelijk werd maar 1 van deze twee maatvoeringsaanduidingen getoond.
•Ambtshalve wijzigingen Waarde - Cultuurhistorie
Gedurende de totstandkoming van dit bestemmingsplan heeft de provincie Fryslân haar Cultuurhistorische Kaart Fryslân 2 (CHK2) uitgebreid naar aanleiding van recente onderzoeken. Er zijn twee kassen in het plangebied toegevoegd aan de kaartlaag ‘Karakteristieke bouwwerken (niet-woningen)’. Beide kassen hebben de dubbelbestemming 'Waarde – Cultuurhistorie’ met een daaraan gekoppelde sloopregeling gekregen.
Inzage
Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:
  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure
  • via de websites:
  • www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0080.11002BP00-VG01
  • www.leeuwarden.nl/ruimtelijke-plannen
Beroep
Bent u het niet eens met dit vastgestelde bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:
  • Van 20 november 2015 tot en met 31 december 2015;
  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;
  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;
  • als u belanghebbende bent en bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.
Voorlopige voorziening
Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken. Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven