Ontwerpbesluiten fase 3 380 kV hoogspanningsverbinding Doetinchem – Wesel, Ministerie van Economische Zaken

Van vrijdag 13 november 2015 tot en met donderdag 24 december 2015 liggen de ontwerpbesluiten van fase 3 ter inzage voor 380 kV hoogspanningsverbinding Doetinchem – Wesel. Iedereen kan reageren op de ontwerpbesluiten met een zienswijze.

TenneT, de beheerder van het landelijke hoogspanningsnet, wil een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding aanleggen van Doetinchem naar het Duitse Wesel. De verbinding is nodig voor de verdere internationale uitwisseling van elektriciteit binnen de ontwikkeling naar één Europese elektriciteitsmarkt, voor het versterken van de voorzieningszekerheid en om ruimte te geven aan het transport van duurzame elektriciteit tussen Nederland en het buitenland.

Om dit project ruimtelijk mogelijk te maken hebben de ministers van Economische Zaken (EZ) en van Infrastructuur en Milieu (IenM) een inpassingsplan opgesteld, waarin zij het tracé van de verbinding op Nederlands grondgebied vastleggen. Voor het inpassingsplan is een milieueffectrapport (MER) opgesteld om de gevolgen voor het milieu in beeld te brengen. Daarnaast zijn er voor aanleg en exploitatie van het project uitvoeringsbesluiten, zoals vergunningen en ontheffingen, van verschillende bestuursorganen nodig. Deze uitvoeringsbesluiten zijn in één procedure met het inpassingsplan voorbereid, onder coördinatie van de Minister van EZ. Deze procedure heet de rijkscoördinatieregeling.

In eerdere fasen (fase 1 en fase 2) hebben het ontwerp inpassingsplan, het milieueffectrapport (MER) en(ontwerp)besluiten ter inzage gelegen.

Het gaat in fase 3 om de volgende ontwerpbesluiten:

omgevingsvergunningen in de betrokken gemeenten voor tijdelijke werkwegen en werkterreinen en een watervergunning.

U kunt nu reageren op alle ontwerpbesluiten van fase 3.

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt van vrijdag 13 november 2015 tot en met donderdag 24 december 2015 de ontwerpbesluiten van fase 3 inzien op www.bureau-energieprojecten.nl. Op papier kunt u deze stukken tijdens reguliere openingstijden inzien op de volgende locatie:

  • Stadhuis Doetinchem, Raadhuisstraat 2 te Doetinchem, T (0314) 377 377.

U kunt uw mening geven

In uw zienswijze kunt u ingaan op alle onderdelen van de ontwerpbesluiten van fase 3.

We stellen het op prijs als u aangeeft op welke delen van de ontwerpbesluiten u reageert en u uw zienswijze onderbouwt met argumenten.

Het is goed om te weten dat alleen een belanghebbende die op het ontwerp van een besluit een zienswijze heeft ingebracht, later tegen dat besluit beroep in kan stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Hoe kunt u reageren?

U kunt van vrijdag 13 november 2015 tot en met donderdag 24 december 2015 reageren.

Wij ontvangen uw zienswijzen bij voorkeur digitaal. Dat kan via www.bureau-energieprojecten.nl onder Doetinchem- Wesel 380 kV. U kunt niet reageren via e-mail.

Per post kan ook: Bureau Energieprojecten, Bureau Energieprojecten, Inspraakpunt 380 kV hoogspanningsverbinding Doetinchem- Wesel Postbus 248, 2250 AE Voorschoten. Uw brief kan alleen als zienswijze in behandeling genomen worden als u ondertekent met uw naam en adres. Dit geldt ook voor eventuele medeondertekenaars.

Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Dat kan via Bureau Energieprojecten op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur, T (070) 379 89 79.

Wat gebeurt hierna?

Bureau Energieprojecten bundelt alle zienswijzen en reacties. Zo snel mogelijk na afloop van de inspraaktermijn kunt u deze downloaden via www.bureau-energieprojecten.nl.

De zienswijzen en reacties worden betrokken bij de definitieve besluiten. In een Nota van Antwoord wordt opgenomen of en op welke wijze de zienswijzen en reacties in de definitieve besluiten zijn verwerkt.

De besluiten zullen ter inzage worden gelegd. Hierop staat beroep open. Dit wordt te zijner tijd aangekondigd in onder andere de Staatscourant, huis-aan-huisbladen en op www.bureau-energieprojecten.nl.

Meer informatie

Uitgebreide informatie vindt u op www.bureau-energieprojecten.nl. Heeft u na het bezoeken van de website nog vragen? Dan kunt u bellen met Bureau Energieprojecten, T (070) 379 89 79.

Naar boven