Kennisgeving vaststelling structuurvisie en bestemmingsplan “Hart van Zuid"
Logo Rotterdam
Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 november 2015 de structuurvisie en het bestemmingsplan “Hart van Zuid”  (NL.IMRO.0599.BP1028HartvanZuid-) hebben vastgesteld. Zowel de structuurvisie als het bestemmingsplan zijn gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.
 
Toelichting
Het project Hart van Zuid heeft betrekking op de gebiedsontwikkeling rondom Ahoy en Zuidplein. Het project moet het gebied in Rotterdam-Zuid een kwaliteitsimpuls geven, zorgen voor extra banen en betere voorzieningen voor de bewoners. Voor het project “Hart van Zuid” is de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing verklaard. Voor dit project is een structuurvisie opgesteld, waarin de gewenste ontwikkelingsrichting voor de komende twintig jaar is beschreven. In het bestemmingsplan wordt beschreven welke functies in het gebied Hart van Zuid in de komende tien jaar zijn toegestaan. De milieueffecten van de voorgenomen activiteiten zijn beschreven in de milieueffectrapportage (MER).
 
Terinzagelegging
Het raadsbesluit en de vastgestelde structuurvisie en het vastgestelde bestemmingsplan (inclusief MER) met bijbehorende stukken alsmede het definitieve besluit hogere waarden Wet Geluidhinder liggen met ingang van donderdag 19 november 2015 tot en met donderdag 31 december 2015 ter inzage bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 22a.
 
Genoemde stukken zijn eveneens beschikbaar via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Informatie over het project Hart van Zuid kunt u krijgen via het emailadres hartvanzuid@ballast-nedam.nl.
 
Beroep
Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Hart van Zuid” kan van 19 november 2015 tot en met 31 december 2015 beroep worden ingesteld door:
- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;
- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;
- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het
  bestemmingsplan zijn aangebracht.
(N.B. Tegen (de vaststelling van) de structuurvisie “Hart van Zuid” is geen beroep mogelijk.)
 
Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.
 
Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het
beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na
afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden
aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
 
Rotterdam, 18 november 2015
Burgemeester en wethouders voornoemd,
namens dezen,
 
drs. P.W. Verhoeven
Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling
 

Naar boven