Gecoördineerde voorbereiding ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit omgevingsvergunningen Discountsupermarkt Tinie de Munnikstraat
Logo Heusden
Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerp van het bestemmingsplan Discountsupermarkt Tinie de Munnikstraat (NL.IMRO.0797.discountmunnik-ON01).
Dit is inclusief de hieraan gerelateerde ontwerp omgevingsvergunningen voor het bouwen van een discountsupermarkt en het maken van twee in-/uitritten (coördinatieregeling).
Het plan voorziet in de verplaatsing en uitbreiding van een supermarkt van de Grotestraat 156a naar de Tinie de Munnikstraat in Drunen.
De besluiten worden waarschijnlijk vastgesteld in het eerste kwartaal van 2016.
Coördinatieregeling
Op verzoek van de initiatiefnemer is besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij in dit geval om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen voor het bouwen en het maken van twee in-/uitritten. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het College van Burgemeester en Wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunningen. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft wel in handen van de gemeenteraad.
Inzage
De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van 19 november 2015gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunningen is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl
Zienswijze
Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten indienen bij het college van Heusden. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen. Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 2152 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Niek Geurts via telefoonnummer 14 073.
Naar boven