Verkeersbesluit parkeerverbod Roegoorn te Assen
Logo Assen
Eenheid Leefomgeving
Nr. 33415-2014
Onderwerp: Verkeersbesluit parkeerverbod Roegoorn
Burgemeester en wethouders van Assen:
hierbij het volgende overwegende:
Woningbouw Roegoorn
In het bestemmingsplan Roegoorn is voorzien in de bouw van 20 woningen op het perceel gelegen tussen de Mahatma Gandhiweg, Schatgoorn en Roegoorn. Ten behoeve van het parkeren voor bewoners en bezoekers worden er in het plan 28 parkeerplaatsen gerealiseerd. Dit aantal is conform de parkeernormen voor deze woningen.
Het terrein wordt ontsloten op de Roegoorn, tegenover de woning met huisnummer Roegoorn 4. De Roegoorn is een 30 km/uur straat met een functie om de buurt te ontsluiten. Ook de bedrijfspanden in de directe omgeving worden ontsloten via de Roegoorn naar de Mahatma Gandhiweg.
De bedrijfspanden moeten voor vrachtverkeer bereikbaar blijven, ook voor het in- en uitrijden vanaf het eigen erf.
Om de bereikbaarheid van het bedrijfspand aan de Roegoorn 4 te garanderen, wordt er een parkeerverbod ingevoerd tegenover de uitrit en aan weerszijden van de uitrit. De maatvoering van het parkeerverbod is afgestemd op de berijdbaarheid van het vrachtverkeer.
Maatregelen
De maatregelen genoemd in dit besluit hebben betrekking op de Roegoorn, op een gedeelte van het wegvak tussen de Mahatma Gandhiweg en de Muddegoorn, ter hoogte van Roegoorn 4.
De volgende maatregelen worden genomen:
•Te plaatsen of aan te brengen op het wegdek:
  • onderbroken gele strepen aan weerszijden van de uitrit (verkeerstekens op het wegdek);
  • borden E1 (parkeerverbod).
Belangenafweging
Het verkeersbesluit wordt genomen in het belang van de veiligheid van de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in standhouden van de weg en het waarborgen van bruikbaarheid daarvan en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. In het plan Roegoorn en de omgeving zijn er voldoende parkeerplaatsen aanwezig, voor bewoners en bezoekers. Desondanks kunnen geparkeerde voertuigen langs de Roegoorn ertoe leiden, dat het bedrijfspand niet te bereiken is voor vrachtverkeer. De invoering van het parkeerverbod aan één zijde van de Roegoorn leidt ertoe dat het bedrijfspand bereikbaar blijft voor het benodigde vrachtverkeer. Aangezien er voldoende parkeercapaciteit in het gebied aanwezig is, zal onderhavig besluit niet leiden tot onevenredige verkeers- en parkeeroverlast voor de omgeving.
Wet- en regelgeving
Voor bovengenoemde verkeersmaatregelen op basis van artikel 15 en artikel 18 van de Wegenverkeerswet (WVW 1994) en de nadere voorschriften in het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen. Voor de uitvoering van de bovengenoemde maatregelen moeten, in het belang van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het in stand houden van de weg, het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en de vrijheid van het verkeer, verkeerstekens als bedoeld in artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 worden geplaatst en/of verwijderd.
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de namens de Korpschef  van politie aangewezen verkeersadviseur van het district Drenthe.
Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;
b e s l u i t e n :
Overeenkomstig op de bij dit besluit behorende situatieschets:
Te plaatsen of aan te brengen op het wegdek:
  • onderbroken gele strepen aan weerszijden van de uitrit (verkeerstekens op het wegdek);
  • borden E1 (parkeerverbod).
 
3 november 2015
Burgemeester en wethouders van Assen,
namens hen,
manager Eenheid Leefomgeving,
R.Stoffelsma
Dit besluit treedt in werking op de dag na de openbare bekendmaking ervan. Iedere belanghebbende die het met dit besluit niet eens is kan daartegen binnen zes weken na de datum van openbare bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Deze dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Eenheid Leefomgeving, Postbus 30018, 9400 RA Assen
Naar boven