Kennisgeving Vaststelling bestemmingsplan zelfbouwkavels Jan Tooropstraat en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen
Logo Amsterdam
Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:
De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 4 november 2015, het bestemmingsplan zelfbouwkavels Jan Tooropstraatten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd vastgesteld.
Bij besluit van gelijke datum en nummer heeft de gemeenteraad voorts beslist geen exploitatieplan vast te stellen.
Bestemmingsplan
Het plangebied zelfbouwkavels Jan Tooropstraat wordt in het noorden begrensd door de Willem van Konijnenburgstraat, in het oosten de Jan Tooropstraat, in het zuiden de Johan Jongkindstraat en in het westen de Willem van Konijnenburgstraat.
Het nieuwe bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van een kavel voor een kleine bouwgroep van circa 10 huishoudens.
Op dit moment is het bestemmingsplan Overtoomse Veld vigerend voor het plangebied. Het bestemmingsplan Overtoomse Veld is onherroepelijk geworden op 30 mei 2012.
Exploitatieplan De gemeenteraad heeft tevens beslist geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of een uitwerking van regels te stellen.
Ter inzage
Het bestemmingsplan zelfbouwkavels Jan Tooropstraatmet bijbehorende stukken en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, liggen met ingang van donderdag 19 november 2015 totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, ter inzage op het adresOsdorpplein 1000, Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl.
Het bestemmingsplan zelfbouwkavels Jan Tooropstraatmet de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.F1406BPSTD-VG01.
 
Beroep Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad van Amsterdam naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 19 november 2015 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.
Een belanghebbende kan met ingang van 19 november 2015 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit geen exploitatieplan vast te stellen.
Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
 
Inwerkingtreding Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.
 
Voorlopige voorziening Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit/treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Amsterdam, 18 november 2015
burgemeester en wethouders,
mr. A.H.P. van Gils mr. E.E. van der Laan
secretaris burgemeester
Naar boven