Bekendmaking voornemen opstellen MER op grond van artikel 7.9 Wet milieubeheer, Ulfterhoek ong. Sevenum
Logo Horst aan de Maas
Aanleiding van het voornemen
Op 23 juni 2015 heeft Arvalis te Roermond, namens initiatiefnemer Maatschap Verhaegh, gevestigd Ulfterhoek 22, 5975 RG te Sevenum, schriftelijk kenbaar gemaakt dat zij voornemens is een milieueffectrapport op te stellen voor een voorgenomen verplaatsing en samenvoeging van 2 bedrijfslocaties van haar varkensbedrijf naar één nieuwe locatie aan de Ulfterhoek ongenummerd te Sevenum, nabij haar bestaande bedrijfslocatie op Ulfterhoek 22 te Sevenum.
Voor deze verplaatsing en samenvoeging zijn besluiten noodzakelijk op grond van artikel 2.1, lid a en e Wabo (omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en milieu), artikel 3.1 Wro (herziening bestemmingsplan) en op grond van de Natuurbeschermingswet. Ten behoeve van deze besluiten zal een milieueffectrapport worden opgesteld. Daarin wordt ook een passende beoordeling voor mogelijke significante gevolgen voor Natura 2000-gebieden gemaakt. De aanpak van het milieuonderzoek is, tezamen met een nadere uitwerking van het voornemen, geschetst in de bij het voornemen gevoegde “Notitie Reikwijdte en Detailniveau Nieuwvestiging Ulfterhoek ong., Sevenum”.
Het college van burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maakt hierbij dit voornemen openbaar en biedt de gelegenheid om over dit voornemen zienswijzen naar voren te brengen. Zij zal eveneens de wettelijke adviseurs in de gelegenheid stellen om over het voornemen advies uit te brengen.
Wat willen we graag van u weten?
Burgemeester en wethouders zijn met name geïnteresseerd in het volgende:
  • -
    Welke aandachtspunten hebt u met betrekking tot de in het voornemen genoemde aspecten?
  • -
    Welke aspecten mogen volgens u niet ontbreken in het milieuonderzoek?
  • -
    Welke aandachtspunten hebt u voor het verdere proces?
We stellen het op prijs als u uw zienswijze toelicht met argumenten.
Wat gebeurt er met uw zienswijze?
Uw zienswijze zal, samen met de reacties van anderen en de inbreng van de wettelijke adviseurs, worden betrokken bij het advies dat het college van burgemeester en wethouders zal geven aan initiatiefnemer voor het opstellen van het milieueffectrapport. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau vormt de leidraad voor de uitvoering van het milieuonderzoek.
Het hieruit resulterende MER zal ten grondslag liggen aan het te nemen besluit met betrekking tot een al dan niet te verlenen omgevingsvergunning en herziening van het bestemmingsplan. Het ontwerp van deze besluiten zal tezamen met het MER ter inzage worden gelegd.
Hoe kunt u reageren?
Het voornemen en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau liggen met ingang van 20 november 2015 tot en met 31 december 2015 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis te Horst. De openingstijden van de informatiehoek zijn gelijk aan de openingstijden van het gemeentehuis, te weten maandag van 8.00 tot 20.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. De stukken zijn ook in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijk website www.horstaandemaas.nl.
Tijdens de periode van terinzagelegging kunt u schriftelijk een zienswijze indienen. U richt deze aan het college van burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas en stuurt deze op naar:
Gemeente Horst aan de Maas, Postbus 6005, 5960 AA HORST.
Naar boven