Gemeente Heusden –intrekken verkeersbesluit 2014-06 (as)lastbeperking brug over de Koningsvliet aan de Hooibroeksesteeg in Elshout
Logo Heusden
Ons kenmerk: verkeersbesluit 2015-20
Burgemeester en wethouders van Heusden,
Gelet op:
Artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994) ingevolge besluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap;
Artikel 15, lid 1 van de WVW, ingevolge de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens en onderborden, voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat geschiedt krachtens een verkeersbesluit;
Artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;
De mandaatregeling van Heusden 2007 en het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden van 28 april 2008 waarbij het nemen van permanente verkeersbesluiten is gemandateerd aan de behandeld ambtenaar.
Overwegende dat:
Door middel van verkeersbesluit 2014-06 een lastbeperking van max. 10 ton en een aslastbeperking van max. 3 ton is ingesteld op de brug over de Koningsvliet aan de Hooibroeksesteeg/Fortweg in Elshout;
Het college van Heusden op 3 maart 2015 heeft besloten de brug over de Koningsvliet aan de Hooibroeksesteeg/Fortweg te Elshout te vervangen;
Vervanging van de brug is gepland tussen 1 november 2015 en 1 maart 2016;
Na vervanging alle categorieën weggebruikers gebruik kunnen maken van deze brug.
Belangenafweging:
Het belang van de weggebruikers is afgewogen tegen het algemene belang van het waarborgen van de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid en de doorgang van het verkeer. Genoemde maatregel strekt tot het verzekeren van de veiligheid op de weg en het waarborgen en de bruikbaarheid daarvan.
Gehoord :
Er is advies gevraagd aan de politie Brabant-Noord, district Meierij. De wettelijke verplichting tot het raadplegen van de politie komt voort uit artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer. De politie geeft aan geen bezwaar te hebben tegen onderhavig besluit.
nemen gelet op het voorgaande, het volgende
BESLUIT
Op het moment dat de brug over de Koningsvliet aan de Hooibroeksesteeg/Fortweg in Elshout is vervangen, de (as)lastbeperking op te heffen door het verwijderen van borden C20 en C21 van Bijlage I van het RVV1990. Hiermee wordt verkeersbesluit 2014-06 ingetrokken.
Vlijmen, 9 november 2015
namens het college van Heusden,
Team Ontwerpbureau Openbare Ruimte,
J.van der Borgh
MEDEDELINGEN
Bezwaar- of beroepsclausule
Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u hiertegen schriftelijk en binnen zes weken na de publicatiedatum van dit besluit bij de gemeente Heusden een bezwaarschrift indienen (Postbus 41, 5250 AA Vlijmen). Wilt u het bezwaarschrift ondertekenen en ervoor zorgen dat het in ieder geval de volgende gegevens bevat:
  • -
    Uw naam en adres;
  • -
    De datum;
  • -
    Een omschrijving (of een kopie) van het besluit waartegen u bezwaar maakt;
  • -
    Argumenten voor het bezwaar.
U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen. Kijk hiervoor op www.heusden.nl/Digitale_balie/E_formulieren. Hiervoor heeft u wel een elektronische handtekening (DigiD) nodig.
Naast het bezwaarschrift kunt u bij de Rechtbank een voorlopige voorziening en/of schorsing van het besluit vragen. Zo kunt u in een dringend geval, in afwachting van de beslissing op het bezwaarschrift, voorlopig mogelijk nadelige gevolgen van het besluit voorkomen.
Een verzoek kunt u doen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht; ook hiervoor heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Schriftelijjk kan ook en wel bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.
Naar boven