Centrum Heerlerheide, inrichten van Parkeerschijfzone fase 2, oktober 2015.
Logo Heerlen
V ERKEERSBESLUIT
Burgemeester en Wethouders van Heerlen;
Gelet op :
De bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en
Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het
Wegverkeer, de Algemene wet Bestuursrecht en het mandaatbesluit van 21 januari 2014.
0verwegende dat :
Voor het centrum van Heerlerheide is in maart van 2015 een verkeersbesluit genomen waarbij Groeët Genhei tussen de Lokerstaat en de Heulstraat, de Geitstraat tussen de Lokerstraat en de Wannerstraat en het Corneliusplein zijn ingericht als parkeerschijfzone met een maximale parkeerduur van 1 uur. In overleg met bewoners, organisatie en winkeliers is bepaald dat de parkeerplaats bij Jan Linders (gedeeltelijk, ca. 62 plaatsen) en de parkeerplaatsen op de Ganzeweide tussen de Wannerstraat en de Lokerstraat (gedeeltelijk ca. 10 plaatsen) ook geschikt zijn als korte duur parkeerplaatsen. Vanwege enkele gebreken in dit verkeersbesluit moet een nieuw besluit worden genomen. De wijziging betreft het aantal parkeerplaatsen op de Ganzeweide.
Uit oogpunt van
het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.
i s het gewenst om
de parkeerplaats van Jan Linders, ter hoogte van Ganzeweide huisnummer 66-72 (gedeeltelijk, ca. 62 pp) en de Ganzeweide tussen de Wannerstraat en de Lokerstraat (gedeeltelijk ca. 10 pp) in te richten als parkeerschijfzone.
Motivering:
Door de inrichting als parkeerschijfzone wordt de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid vergroot en de bereikbaarheid van de winkels in het centrum voor een zo groot mogelijk publiek bevorderd. De bewoners in het centrum worden niet belemmerd om te parkeren in de directe omgeving van hun woning.
Belangenafweging :
De gemeentelijke belangen wegen zwaarder dan de belangen van overige belanghebbenden.
Belanghebbenden worden niet onevenredig benadeeld door het treffen van de maatregel
en er ontstaat geen onduidelijke verkeerssituatie.
Gehoord/Overleg :
Ingevolge artikel 24 van het BABW is vooraf overleg gepleegd met de korpschef van politie eenheid Zuid;
de Ganzeweide is in beheer bij de gemeente Heerlen.
Besluiten:
Door middel van het plaatsen van de borden E10zb en E11ze (max. 1 uur) van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 voorzien van onderbord met de tekst “ma t/m vr 9-18 h za 9-17 h” en het aanbrengen van blauwe strepen als bedoeld in art. 25, tweede lid, van het RVV 1990 de parkeerplaats van Jan Linders ter hoogte van de Ganzeweide, huisnummer 66-72, (gedeeltelijk, ca. 62 pp) en de Ganzeweide tussen de Wannerstraat en de Lokerstraat (gedeeltelijk ca. 10 pp) in te richten als parkeerschijfzone met een maximale parkeerduur van 1 uur.
Het verkeersbesluit van maart 2015 betreffende het instellen van de blauwe zone 2de fase in te trekken.
Heerlen,
Burgemeester en wethouders van Heerlen,
namens dezen,
het waarnemend hoofd van het bureau Beleid en Bedrijfsvoering van de afdeling Beheer en Onderhoud.
A.Mathissen-Wetzelaer,
Ter inzage legging:
Voor inlichtingen kunt u terecht bij de Infobalie van de afdeling Publiekszaken in de hal van het stadhuis, Geleenstraat 27 in Heerlen.
Bezwaar:
Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht kan iedere belanghebbende, binnen een termijn van 6 weken nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, bezwaren indienen tegen dit besluit bij het College van Burgemeester en Wethouders van Heerlen, postbus 1, 6400 AA Heerlen.
Het bezwaar heeft geen schorsende werking.
Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan -nadat bezwaar is gemaakt bij het College van Burgemeester en Wethouders- aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, bestuursrechtelijke zaken, postbus 950, 6040 AZ Roermond, worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn griffierechten verbonden.
Bijlagen
Tekening: Heerlerheide centrum, instellen parkeerschijfzone fase 2, oktober 2015.
Naar boven