Hoensbroek, instellen parkeerverbodszone rondom de markt,november 2015.
Logo Heerlen
V ERKEERSBESLUIT
Burgemeester en Wethouders van Heerlen;
Gelet op :
De bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en
Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het
Wegverkeer, de Algemene wet Bestuursrecht en het mandaatbesluit van 23 juni 2015.
0verwegende dat :
De Markt, de Pastoorskuilenweg, de Hoofdstraat, de Polderstraat, de Mgr. Nolensstraat en de Juliana Bernardlaan liggen in het centrum van Hoensbroek. De Markt is de afgelopen tijd gerenoveerd. Door het toepassen van schuine trottoirbanden om de markt is deze van alle kanten berijdbaar geworden waardoor onduidelijke parkeersituaties ontstaan.
Uit oogpunt van
het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.
i s het gewenst om
het parkeren te reguleren door het instellen van een parkeerverbodszone op de Markt met uitzondering van de marktdag op vrijdag.
Motivering:
Door deze maatregel wordt de verkeersveiligheid bevorderd en de parkeeroverlast door wildparkeerders beperkt omdat alleen in de daartoe aangeduide parkkeervakken geparkeerd mag worden.
Belangenafweging :
De gemeentelijke belangen wegen zwaarder dan de belangen van overige belanghebbenden.
Belanghebbenden worden niet onevenredig benadeeld door het treffen van de maatregel
en er ontstaat geen onduidelijke verkeerssituatie.
Gehoord/Overleg :
Ingevolge artikel 24 van het BABW is vooraf overleg gepleegd met de korpschef van de politie eenheid Zuid;
De genoemde straten zijn in beheer bij de gemeente Heerlen.
Besluiten:
De Markt in Hoensbroek in te richten als parkeerverbodszone en dit door middel van de plaatsing van de verkeersborden E01zb en E01ze van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met onderbord “Parkeerverbod vrijdag 0.00 - 15.00 uur” verboden te parkeren aan te duiden aan de Pastoorskuilenweg ter hoogte van aansluiting met de Hoofdstraat, aan de Hoofdstraat ter hoogte van huisnummer 45, aan de Polderstraat ter hoogte van de aansluiting met de Markt, aan de Mgr. Nolensstraat ter hoogte van de aansluiting met de Kloosterstraat en aan de Juliana Bernardlaan ter hoogte van de aansluiting met de rotonde Pastoorskuilenweg-Mgr. Nolensstraat.
Heerlen,
Burgemeester en wethouders van Heerlen,
namens dezen,
het waarnemend hoofd van het bureau Beleid en Bedrijfsvoering van de afdeling Beheer en onderhoud.
A.Mathissen-Wetzelaer,
Ter inzage legging:
Voor informatie kunt u terecht bij het Klantcontactcentrum van de afdeling Publiekszaken in de hal van het stadhuis, Geleenstraat 27 in Heerlen.
Bezwaar:
Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht kan iedere belanghebbende, binnen een termijn van 6 weken nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, bezwaren indienen tegen dit besluit bij het College van Burgemeester en Wethouders van Heerlen, postbus 1, 6400 AA Heerlen.
Het bezwaar heeft geen schorsende werking.
Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan -nadat bezwaar is gemaakt bij het College van Burgemeester en Wethouders- aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, bestuursrechtelijke zaken, postbus 950, 6040 AZ Roermond, worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn griffierechten verbonden.
Bijlagen
Tekening: Markt Hoensbroek Parkeerverbodszone, 21 oktober 2015.
Naar boven