Participatie voorontwerp-bestemmingsplan Alkmaar Noord
Logo Alkmaar
Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken bekend dat bestemmingsplan ‘Alkmaar Noord' wordt voorbereid. Het voorontwerp- bestemmingsplan is gereed en wordt ter inzage gelegd voor participatie.
Gebied
Het gebied van dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door het NS-spoor in het zuiden, door de Martin Luther Kingweg (N9) in het oosten, de gemeentegrens in het westen en door Geestmerambacht in het noorden.
Doel
In het kader van de deregulering is het bestemmingsplan Alkmaar Noord flexibel van opzet. Een deel van het plangebied kan als ‘levendig’ kan worden aangemerkt (langs de stedelijke toegangswegen). De rest van het gebied wordt ‘rustig’ aangemerkt. Voor de woonbestemming wordt uitgegaan van die tweedeling: de bestemming Wonen in de rustige woongebieden gaat uit van de reguliere regeling voor beroep/ bedrijf aan huis, terwijl de bestemming Wonen in de levendige gebieden naast de mogelijkheid van beroep/ bedrijf aan huis uitgaat van de VNG-lijst van functiemenging. Daarbij worden categorie A-bedrijven toegelaten op de begane grond.
Een aantal maatschappelijke functies in het gebied wordt uitgebreid naar ‘Gemengd – maatschappelijk’ met een ondergeschikte horeca- en detailhandelsfunctie, in overeenstemming met de bestuurlijke wens om bewonersverenigingen meer armslag te geven. Het gaat hierbij om o.m. MFA Mare Nostrum, Ontmoetingscentrum De Rietschoot, De Daalder, Buurthuis ’t Ambacht, Activiteitencentrum Het Vlijthof en het Clusius College.
Inzage
Vanaf donderdag 12 november 2015 ligt het voorontwerp-bestemmingsplan voor een periode van vier weken ter inzage (tot en met woensdag 9 december 2015) voor een ieder ter inzage bij de servicebalie Vergunning- en subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 12 in Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken met de servicebalie via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072.
 
Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Alkmaar Noord of onder de code: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00122-0101 .
 
Wij verzoeken u om uw reactie binnen vier weken vanaf het moment van terinzagelegging schriftelijk naar ons toe te sturen. De schriftelijke reactie kan worden gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. Ruimtelijke plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.
 
Informatiegelegenheid
Op 23 november 2015 organiseert de gemeente een inloopavond. U heeft dan de mogelijkheid om het voorontwerp-bestemmingsplan in te zien. Er zijn ambtenaren van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden. De inloopbijeenkomst wordt gehouden in Wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2 en duurt van 18.00 – 21.00 uur.
 
Burgemeester en wethouders van Alkmaar.
 
 
Naar boven