Ter inzage legging bestemmingsplan en besluit hogere waarden Roegoorn te Assen
Logo Assen
Vanaf 5 november 2015 liggen gedurende een termijn van zes weken bij de Publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende stukken ter inzage:
  • Het bij raadsbesluit van 29 oktober 2015 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Roegoorn’ met identificatienummer NL.IMRO.0106.07BP20141300B-C001 met bijbehorende stukken (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening);
  • Het bij collegebesluit van 30 september 2015 vastgestelde besluit hogere waarden wegverkeerslawaai met bijbehorende stukken.
Aanleiding
Rottinghuis Aannemingsbedrijf B.V. en Koenen Bouw B.V. is voornemens het braakliggende terrein aan de Roegoorn te herontwikkelen. De beoogde herontwikkeling houdt in dat deze gronden geschikt worden gemaakt voor de bouw van 20 woningen met tuin voor de doelgroep ‘starters’.
Ligging
Het plangebied wordt in grote lijnen begrensd door de wegen de Roegoorn, Schatgoorn en de Mahatma Gandhiweg en wordt ontsloten via de Roegoorn.
Hogere waarde Wet geluidhinder
Omdat de voorkeursgrenswaarde ten gevolge van Mahatma Gandhiweg, Martin Luther Kinweg en de Roegoorn wordt overschreden en maatregelen ter verlaging van de geluidsbelasting niet mogelijk zijn, kan een woonbestemming mogelijk worden gemaakt door het vaststellen van hogere waarden wegverkeerslawaai.
Reacties ontwerpbestemmingsplan.
Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden hebben op basis van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ontvangen. De ingebrachte zienswijzen hebben aanleiding gegeven het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.
Het complete overzicht met alle wijzigingen en de gemeentelijke reactie op de ingebrachte zienswijzen zijn opgenomen in de 'Nota van beantwoording zienswijzen’ welke als bijlage bij de toelichting bij onderhavig bestemmingsplan is opgenomen. In deze Nota is ook aangegeven waar de wijzigingen in de regels, de verbeelding of de toelichting zijn verwerkt.
Ter inzage
De bovengenoemde besluiten liggen met ingang van 5 november 2015 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen, Noordersingel 33 te Assen. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.
Beroep
Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging (vanaf 6 november gedurende zes weken) kan beroep worden ingesteld door:
  • -
    diegenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;
  • -
    belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;
  • -
    belanghebbenden tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Voorlopige voorziening
Het instellen van beroep schorst de besluiten niet. Diegene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien een verzoek voorlopige voorziening wordt ingediend tegen een besluit, treedt het betreffende besluit in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.
Naar boven