Verleende omgevingsvergunning
Logo Leiderdorp
Hoogmadeseweg 60a (Ranzijn tuin & dier) ,
gemeente Leiderdorp
Burgemeester en Wethouders van Leiderdorp maken, volgens artikel 3.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de vervangende nieuwbouw van het tuincentrum Ranzijn tuin & dier, in afwijking van het geldende bestemmingsplan “W4”, aan de Hoogmadeseweg 60a te Leiderdorp (NL.IMRO.0547.OVranzijn-VG01).
Voor de omgevingsvergunning is de activiteit “planologische afwijking” op grond van artikel 2.1 lid 1 sub c met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wabo van toepassing.
 
Initiatiefnemers zijn voornemens de bestaande en gedateerde vestiging (gefaseerd) te slopen en te vervangen door een nieuwe moderne vestiging van Ranzijn tuin & dier. De bestaande gebouwen zijn relatief laag, zijn niet meer duurzaam en de indeling op het perceel staat een goede logistiek in de weg. Het bouwplan voorziet in moderne en duurzame gebouwen met een betere logistiek voor gebouwen, perceel en omgeving. In Alkmaar, Almere, Amersfoort, De Bilt, Spijk, Velserbroek en Zaandam beschikt Ranzijn tuin & dier al over een brede bedrijfsformule in nieuwe
duurzame gebouwen. Ook in Leiderdorp wordt in het nieuwe tuincentrum de nieuwe bedrijfsformule gerealiseerd, waarbij naast de bestaande afdelingen als tuin, kamer en dier ook een dierenservicepunt en een kleinschalige ondergeschikte horeca wordt gerealiseerd.
De omgevingsvergunning is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing. Middels de omgevingsvergunning wordt onder andere het planologisch kader gerealiseerd voor het betreffende bouwplan.
 
De ontwerp omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken (dossiernummer 2015-0112-OG01, zaaknummer Z/15/016163) heeft vanaf 27 augustus 2015 tot 8 oktober 2015 elke werkdag van 08:30 tot 12:30 uur ter inzage gelegen in het gemeentehuis in Leiderdorp bij de afdeling gemeentewinkel. De omgevingsvergunning ‘Hoogmadeseweg 60a’ is ook te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via www.leiderdorp.nl.
Instellen beroep
Diegene die een zienswijze heeft ingediend tegen de ontwerp omgevingsvergunning of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend kunnen beroep aantekenen bij de Rechtbank te Den Haag, sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag.
Het beroepschrift moet bevatten: naam en adres, datum, omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, kopie van het bestreden besluit, reden(en) van het beroep en een handtekening.
Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Hiervoor moet u griffierecht betalen.
Het verzoek moet bevatten: naam en adres, datum, besluit waartegen beroep is aangetekend, kopie van het bestreden besluit, kopie van het beroepschrift, reden(en) van het verzoek, handtekening.
De beroepstermijn loopt van 5 november tot 17 december 2015.
Naar boven